Fără prea multe rechizite și cu uniforma din anul trecut. Părinții cheltuiesc mai puțin pentru pregătirea copiilor de școală (VIDEO)

Fără prea multe rechizite și cu uniforma din anul trecut. Părinții cheltuiesc mai puțin pentru pregătirea copiilor de școală (VIDEO)

Pandemia de coronavirus și incertitudinea privind modul în care vor fi organizate studiile determină părinții să economisească pe rechizite și uniforme școlare. Asta ne-au spus mai mulți vizitatori ai unui târg școlar din capitală.

„Am cumpărat pentru toamnă până când, de bază – cămașă, pantaloni, încălțăminte. Pe urmă o să vedem după situație. Dacă învățăm mai departe, mai cumpărăm, dacă nu – atunci stăm acasă în costum sportiv”, ne-a spus o mămică.

„Dacă în anii trecuți luam câte 10-20 de caiete, acum cred că o să luăm doar cinci. Mi s-a spus că nu se știe, o să fie la școală, dar pe urmă poate online. Nu are rost. Cred că renunțăm la uniformă și mergem în ce avem”, a menționat o altă femeie care își pregătea fetița pentru a merge în clasa a cincea.

Publicitate

Iar tatăl unui băiat care merge în primul an de școală a explicat că pandemia a lovit în starea financiară a familiei: „Luând în considerație că a fost pandemia asta și nu prea am activat, a fost mai complicat, e scump. Suntem nevoiți să ne abținem noi de la ceva, ca să-i cumpărăm lui”.

Comercianții dau asigurări că prețurile nu au fost majorate. Mai mult, spun că unele s-au redus.

„De exemplu, un costum pentru băieței, cu tot cu cămașă, pantaloni, sacou, este 595 de lei. Prețurile sunt foarte bune, chiar mai joase. O perioadă n-am activat pe perioada carantinei, asta tot a influențat. Noi nu vrem să rămânem cu marfa”, a declarat o comerciantă.

Iar un alt vânzător a spus că, anul trecut, prețurile au fost mai ridicate. „Oamenii nu au bani”, a explicat acesta.

Târgul tradițional de la Moldexpo se organizează în acest an în parcarea centrului Zity Mall. Și asta pentru că pe teritoriul centrului expozițional a fost amplasat Centrul de triere COVID-19.

„Avem expuși peste 40 de producători autohtoni, sigur că a fost o cerință mai mare, dar date fiind restricțiile pe care le avem, ne-am mobilizat, am divizat târgul în două părți, pentru a putea avea un control al fluxului de vizitatori. Noi avem trei intrări cu dezinfectanți și termometrie. Mai avem și două puncte mobile unde asigurăm dezinfectant și apă potabilă pentru vizitatori”, a declarat directoarea Moldexpo, Carolina Chiper.

Târgul va fi deschis până duminică, 30 august, ora 20:00. Locația altor târguri din capitală o puteți vedea AICI.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal