Inundații în Afganistan: bilanțul deceselor depășește cifra de 100, iar alte peste 250 de persoane sunt rănite

Inundații în Afganistan: bilanțul deceselor depășește cifra de 100, iar alte peste 250 de persoane sunt rănite

Inundațiile grave din nordul Afganistanului au provocat miercuri moartea a cel puțin 100 de persoane, bilanțul deceselor riscând să crească în cursul zilei, a declarat Ghulam Bahauddin Jillani, directorului agenției afgane pentru situații de urgență, citat de DPA, scrie Agerpres

Cadavrele au fost transferate la un spital din provincia Parwan, în timp ce autoritățile încearcă să stabilească numărul exact al persoanelor decedate, proces care ar putea dura o săptămână, potrivit directorului departamentului provincial al sănătății, Fatihullah Warasata.

Alte peste 250 de persoane au fost rănite în urma viiturilor din orașul Charikar, capitala provinciei nordice Jillani, notează DPA.

Publicitate

Rahmatullah Haidari, purtător de cuvânt al guvernului provincial, a declarat că cel puțin 500 de case au fost confirmate distruse de inundații, care au început miercuri dimineață.

Buldozere și tractoare - unele de stat, altele furnizate de companii private - au fost mobilizate miercuri, atât pentru căutarea persoanelor decedate cât și pentru locuitorii rămași izolați, a indicat Haidari.

Până în prezent, cel puțin 22 de familii care și-au pierdut membrii familiei au primit un ajutor echivalent cu 650 de dolari. Familiile care au raportat răniți printre membrii lor au primit echivalentul a aproximativ 325 de dolari. Haidari a precizat că se încearcă identificarea mai multor familii afectate.

Între timp, televiziune locale au difuzat imagini în care se pot vedea zone extinse din oraș distruse de viituri. Drumurile au fost avariate, casele au fost obturate de aluviuni, iar mașinile au fost luate de ape.

Anterior, Wahida Shahkar, un alt purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Parwan, a declarat că administrația locală nu dispune de resurse pentru a oferi tot ajutorul necesar și a solicitat ajutor din partea guvernului central.

Mulți afgani au publicat mesaje pe rețelele sociale pentru a-și exprima solidaritatea cu familiile afectate și i-au rugat pe oameni să ia măsuri pentru a-i ajuta.

Parwan este una dintre provinciile cele mai afectate de inundații de pe teritoriul țării, ploile torențiale fiind un fenomen frecvent în fiecare an. Mii de persoane își pierd viețile și proprietățile din cauza inundațiilor care au loc anual pe teritoriul Afganistanului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal