„Mai mult curaj” sau „ești ca puloverul de lână de la bunica”. Moldoveni din diasporă, despre ce îi doresc Republicii Moldova de ziua ei

„Mai mult curaj” sau „ești ca puloverul de lână de la bunica”. Moldoveni din diasporă, despre ce îi doresc Republicii Moldova de ziua ei

Mai mult curaj, guvern care să-și iubească poporul sau să lupte pentru dreptate. Sunt câteva dintre urările mai multor moldoveni stabiliți peste hotare, adresate Republicii Moldova cu ocazia celor 29 de ani de independență. Mai multe mesaje, din diferite colțuri ale lumii, vedeți mai jos.

„La mulți ani, Moldova iubită și nu Moldova orfană!”

Publicitate

Autor:

Eugen Alaiba, România: „Fiind departe, pentru mine ești atât de diferită, dar și atât de deosebită. Ești ca acel pulover de lână de la bunica, care e atât de cald, dar și știe să piște de piele. Numele tău mereu îmi trezește un dor de casă, de oameni și de locuri dragi. Ai încă atâta de descoperit și de dezvoltat. Cu dor și cu gândul la tine, să îmi trăiești, Moldova mea!”

Ana Rotar, Danemarca: „Nu-i doresc răbdare, dar mai mult curaj!”

Dorin Danu, Olanda: „La mulți ani, Moldova iubită și nu Moldova orfană! Departe de tine, am vrut să căpătăm libertate, pentru ca, într-un final, tot la tine să revenim când nimeni nu ne mai înțelege. Prin scrâșnet de dinți, iartă-ți feciorii care te-au îngenunchiat și învață, din nou, să fii iubită, să fii liberă, să fii independentă. La mulți ani, țară sub forma unui strugure! La mulți ani, țară sub formă de inimă!”

Maria Tîmbur, România: „Sărbătoritei îi doresc mulți oameni care să o iubească necondiționat. Dragostea și statornicia oamenilor o face mai puternică. Îi mai urez răbdare și prosperitate, care să îi determine o fericire de durată. La mulți ani, Moldova – Țara sufletului meu!”

„Să ne poată primi acasă”

Autor:

Lidia Zemegleadova, Germania: „Dragii mele Republica Moldova îi doresc o adevărată independență și egalitate. Doresc ca oamenii să folosească orice oportunitate pe care o au și să nu se dea bătuți prea repede. Îi doresc să se lase de cumătrism și corupție. La mulți ani, Moldova, mulțumesc pentru o copilărie fericită și pentru frumoasele valori!”

Aliona Russu, Franța: „Îi doresc R. Moldova, în primul rând, să se elibereze de cei care urmăresc interese meschine și să fie condusă de oameni înțelepți, onești și cu ambiția de a dezvolta țara, dar nu cu cea de a-și crește buzunarele. Îi doresc țării mele să ne poată primi pe noi, cei din diaspora, acasă, cu locuri de muncă plătite decent, învățământul să fie pentru copiii țării, nu pentru bife și statistici, iar sistemul medical – dezvoltat și de încredere. Suntem mulți care am dori să revenim, dar nu putem, pentru că nu ne putem construi un viitor prosper și liniștit acasă. Chiar și așa, noi mai sperăm”.

Mariana Sîrbu, Marea Britanie: „Țărişoara mea, Republica Moldova, tare îmi ești dragă, fiindcă în tine m-am născut, am crescut, am trăit cele mai importante evenimente din viața mea și acum în tine au rămas să locuiască oamenii dragi sufletului meu. De ziua TA, vreau să-ți urez să ai o stabilitate politică, să ai o creștere economică, să ai și TU, Moldova, drumuri bune, școli renovate, pline de copii. Multe aș mai vrea să-ți urez, dar cred că cel mai important pentru TINE ar fi ca să devii o țară prosperă, la care ar vrea să se întoarcă toți copiii ACASĂ pentru totdeauna”.

„Să rămâi la fel de frumoasă și primitoare!”

Autor:

Oxana Grosu Monacu, SUA: „Îi doresc un guvern care să-și iubească poporul și să lucreze pentru oameni, să-și îndeplinească responsabilitățile. Mi-aș dori ca legile să nu rămână scrise pe foaie, dar să fie respectate, fără excepții. Cred că doar în așa condiții Moldova va avea un popor fericit și bogat”.

Cristian Toma, România: „La 29 ani de independență, îi doresc R. Moldova mult curaj și educație. Curaj, prin care să rupă cercul vicios în care ne aflăm, și educație, deoarece aceasta este fundația unui leadership puternic și capabil să facă diferența!”.

Alexandrina Panfil, Germania: „Îți urez să rămâi la fel de frumoasă și primitoare. Să îngrijești de tine și de frații tăi, să-ți iubești fiicele, mamele și surorile. Și cel mai important, să nu-ți fie frică să lupți pentru dreptate!”.

Daniela Sava, Luxemburg: „Vreau să felicit moldovenii de pretutindeni cu cei 29 de ani de independență! Fiți mândri de originile voastre, fiți curajoși și integri! Vă doresc să gândiți dincolo de ziua de mâine, chiar dacă uneori e greu sa trăiești ziua de azi. Nu țara creează cetățenii săi, ci cetățenii își creează țara!”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal