Pavel Filip dă asigurări că echipa PDM a rămas integră: „Nimeni nicăieri nu a plecat. Cei care au plecat nu-s membri PD”

Pavel Filip dă asigurări că echipa PDM a rămas integră: „Nimeni nicăieri nu a plecat. Cei care au plecat nu-s membri PD”

Liderul PDM, Pavel Filip, dă asigurări că lucrurile în partid merg bine, iar formațiunea pe care o conduce este integră. Filip a calificat informațiile apărute în ultimele zile, potrivit cărora, mai mulți membri din regiune ar renunța la partid, drept zvonuri și știri false. Liderul democrat susține că cei care au plecat din PD nici nu erau membri de partid.

„Din organizația teritorială PD de la Orhei au plecat doi oameni. Echipa rămâne integră. Nimeni nicăieri nu a plecat. De acolo a plecat domnul Ion Frunză, care demult nu mai era în PD pentru că reprezintă formațiunea Pro Moldova. Anume acest personaj a fost la unul dintre colegii noștri deputați și i-a făcut acum câteva luni o ofertă de 300.000 de dolari dacă aderă la Pro Moldova și 350.000 de dolari dacă aderă la formațiunea Partidul Șor”, a declarat Filip.

Liderul democrat susține că a doua persoană care a plecat Petru Știrbate, fost membru al PLDM, care ar fi aderat apoi la PD și ar fi solicitat zilnic funcția de director de spital.

Publicitate

„Restul din listă nu-s membri PD sau dacă sunt nici nu-i recunosc la față. Suntem supuși unui atac media care să creeze impresia că se întâmplă ceva dramatic în PD. Personal am fost de dimineață la Briceni. Oamenii au spus că în mod categoric nu pleacă nicăieri și doar doi - cei care au semnat. Echipa de la Briceni a fost invitată la frigărui la Pererîta de domnul Nichiforciuc, Vîlcu și Botnari și li s-a propus să semneze această declarație”, a spus Pavel Filip.

AGORA precizează că după ce luni, 24 august, atât membrii Organizației Teritoriale (OT) a Partidului Democrat din Orhei, cât și membrii OT PDM Briceni au anunțat că părăsesc formațiunea, marți, 25 august, alți patru consilieri raionali PDM din Nisporeni și se declară neafiliați în cadrul Consiliului raional. Consilierii au semnat o declarație în care scriu că actuala conducere a PDM „a dus la distrugerea și degradarea partidului”.

Pe 26 august șase primari, patru consilieri și mai mulți membri ai Organizației Teritoriale Șoldănești au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova și se declară neafiliați. Un comunicat în acest sens, dar și un document care dovedește acest lucru, a fost expediat presei. Membrii OT Șolodănești spuneau că au plecat din formațiune din cauza actualei conduceri a Partidului Democrat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal