„A fost greu să guvernăm țara” sau „29 de ani de independență, deja o realizare”: Mesajele conducerii țării de ziua Republicii Moldova

„A fost greu să guvernăm țara” sau „29 de ani de independență, deja o realizare”: Mesajele conducerii țării de ziua Republicii Moldova

„A fost greu să guvernăm țara”, „Ocazia perfectă de a oferi copiilor o lecție de patriotism”, „29 de ani de independență sunt deja o realizare” sau „Cu toții ne dorim o țară prosperă și sigură”, sunt doar câteva dintre afirmațiile prezente în mesajele de felicitare a conducerii statului de Ziua Independenței. Președintele Igor Dodon și prim-ministrul Ion Chicu au ținut să transmită cetățenilor urări de bine și sănătate, însă înainte de toate au vorbit despre „năpastele” prin care a trecut Republica Moldova în ultimul timp. 

„Acest an – 2020, a fost deosebit de greu pentru țara noastră. Cu toții ne-am confruntat cu douămari năpaste – cu pandemia COVID-19 și cu seceta gravă. Și pandemia, și seceta au lovit dur în economia națională. Din 1991 încoace, Moldova n-a mai trecut prin asemenea încercări dureroase”, a scris Dodon la început de mesaj.

Șeful statului a subliniat faptul că nu a fost ușor de gestionat treburile interne ale țării, în contextul pandemiei și secetei.

„Vă spun sincer – a fost foarte dificil să guvernăm țara în aceste condiții, să identificăm soluții și să asigurăm plata pensiilor și salariilor, să găsim bani pentru drumuri și pentru ajutoare financiare. Dar îi sunt recunoscător Domnului și colegilor mei de la guvernare că am reușit să păstrăm securitatea economică și socială”, a mai spus Igor Dodon.

Totodată președintele R. Moldova a menționat că poporul a dat dovadă de tărie de caracter și a devenit mai înțelept în urma ultimelor evenimente.

„În acest an noi cu toții am știut să rezistăm la greu, am demonstrat voință și tărie de caracter și am devenit mai căliți și mai înțelepți. Pandemia și seceta se vor sfârși, inevitabil, iar noi vom dezvolta țara cu forțe noi, cu speranță în ziua de mâine și cu încredere în viitorul demn al Republicii Moldova. Stimați cetățeni, vă felicit cu prilejul celei de-a 29-a aniversări a Zilei Independenței! Trăiască țara noastră, Republica Moldova! Fiți sănătoși și fiți buni unii cu alții, dragii mei”, a conchis președintele.

Prim-ministrul Ion Chicu a scris, într-un mesaj publicat pe pagina oficială a Guvernului, că Ziua Independenței este ocazia perfectă de a oferi copiilor o lecție de istorie și patriotism.

„Este un prilej de a sensibiliza generația tânără despre sacrificiile predecesorilor noștri pentru a face din țara noastră una mai bună. Țările cu tradiții seculare au demonstrat că anume patriotismul este formula sacră pentru dezvoltarea și prosperarea unei națiuni. Este important să credem, să respectăm și să susținem, să ne implicăm și să ne mândrim că suntem parte din ceea ce numim Republica Moldova”, a scris Chicu.

De asemenea, premierul a punctat că ziua Republicii Moldova va fi sărbătorită altfel din cauza pandemiei și a mulțumit celor care sunt implicați în lupta cu noul tip de virus.

„Motivul este evident - întreaga omenire se confruntă cu o criză fără precedent generată de noul coronavirus. Suntem recunoscători medicilor, polițiștilor, dar și tuturor persoanelor dedicate, care luptă împotriva acestui virus. Pentru a putea face față acestei provocări, dar și multor altor încercări și crize, este necesar să fim uniți. Uniți pentru binele Republicii Moldova”, a declarat șeful cabinetului de miniștri.

Chicu nu a ezitat să menționeze că guvernarea a tratat criza generată de coronavirus ca pe o oportunitate.

„...Am tratat actuala criză ca o oportunitate de a iniția reforme pentru revitalizarea economiei în beneficiul cetățenilor. Implementăm reforme pentru dezvoltarea unei infrastructuri calitative în sate și orașe, pentru modernizarea sectorului agricol, care în acest an a fost lovit de secetă și alte intemperii, pentru lansarea unor Platforme Industriale Multifuncționale care vor genera locuri de muncă... . Toate aceste momente dificile ne călesc și ne unesc pentru a deveni mai puternici”, a mai spus prim-ministrul.

„Cu toții ne dorim o țară prosperă și sigură, în care să ne bucurăm de condiții confortabile, de o infrastructură bună, de educație de calitate și de un sistem de sănătate dezvoltat. Putem atinge acest obiectiv împreună, manifestând voință, solidaritate și curaj. 29 de ani de independență este deja o realizare, este o filă importantă în biografia fiecărui cetățean și este o filă din istoria țării. Ne dorim să păstrăm și să promovăm valorile noastre naționale și tot ceea ce am obținut până acum. Sunt sigur că vom reuși”, a conchis Ion Chicu.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal