Pot ochelarii heliomatici să înlocuiască ochelarii de soare? Tot ce nu știai despre filtrele de protecție și ochelarii perfecți

Pot ochelarii heliomatici să înlocuiască ochelarii de soare? Tot ce nu știai despre filtrele de protecție și ochelarii perfecți

Ochelari de soare sau lentile heliomate? Cum să alegi cel mai bun filtru de protecție, mai ales dacă ai și probleme de vedere, iar simplii ochelari de soare nu mai sunt suficienți? Iată mai multe detalii despre ochelarii care îți vor garanta o vedere ideală, în orice condiții.

Mulți oameni încearcă diverse combinații: lentile de vedere plus ochelari de soare sau ochelari de vedere și o altă pereche de ochelari de soare, dar în ultimul deceniu au apărut cel puțin două alternative, mult mai comode și despre care posibil să nu fi știut.

Descoperă beneficiile ochelarilor heliomatici, dar și ce reprezintă ochelarii de soare cu dioptrii

Lentilele cu tratament fotocromatic sau heliomat sunt lentilele care reacționează la radiațiile ultraviolete din natură, închizându-se la culoare în mediul exterior. Aceste lentile sunt destinate persoanelor care suferă de fotofobie sau sensibilitate crescută la lumină, această condiție fiind prezentă într-o serie de boli sau ca o variantă de normă. Disconfortul cauzat de iluminarea intensă, fie ea naturală (de la soare) sau artificială (de la diverse surse de iluminat – bec, neon, independent de tipul acesteia) trebuie estompat cu o lentilă care se închide la culoare în medii puternic luminate. Atât în stare activată, cât și neactivată, lentilele cu acest tratament blochează 100% radiațiile UVA și UVB, doar că în mediul mai întunecat arată ca ochelarii simpli de vedere, iar la lumină puternică par a fi ochelari de soare.

Ochelarii de soare obișnuiți pot avea diverse filtre de protecție. Evident, cei mai populari sunt cei cu protecție combinată, împotriva UVA și UVB, precum și ochelarii de soare polarizați, care anihilează lumina orbitoare, cresc contrastul imaginii și protejează ochii de reflecții. Ochelarii de soare ieftini pot avea un singur filtru de protecție sau pot fi insuficient de întunecați, din acest motiv alegând o pereche într-un salon de optică, este vital să atragi atenția la ce proprietăți au lentilele și la raportul preț-calitate, nu doar la formă sau brand. Cea mai bună parte este că există ochelari de soare cu dioptrii! Special concepuți pentru persoanele cu probleme de vedere, aceștia îndeplinesc o funcție dublă și îmbină în sine efectele mai multor produse, astfel încât nu mai ești nevoit să porți cu tine două perechi de ochelari sau lentilele de vedere, pe lângă ochelarii de soare.

Dar totuși, poate o pereche de ochelari heliomatici de vedere să înlocuiască definitiv ochelarii de soare? Ei doar tot înlocuiesc două perechi de ochelari și îndeplinesc funcție dublă… Ei bine, specialiștii spun că ochelarii cu lentile fotocromatice nu au fost concepuți să-i înlocuiască pe cei de soare! Pentru persoanele care stau mult în mediul extern, precum și pentru șoferii auto ce conduc mult în zile însorite, sunt totuși recomandați ochelarii de soare cu închidere permanentă de 80-85% și cu lentile polarizate. Tratamentul fotocromatic este mai mult rezervat persoanelor sensibile la lumina puternică, care nu ar dori să poarte ochelari de soare în încăpere, de exemplu, doar pentru că simt un disconfort.

Autor:

Publicitate

Dacă ai aflat ceva nou și ai decis ce fel de ochelari ți se potrivesc anume ție, nu ezita să faci o vizită în salonul Pro-Optic, ca să-ți alegi noua pereche!

Magazinul îl găsești pe strada Mitropolit G. Bănulescu Bodoni, nr. 57, ori să apelezi numărul de telefon + 373 (22) 20-19-78.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal