„Vă ofer o informație în exclusivitate referitor la discuțiile pe care le purtăm tot cu OMS privind elaborarea unei aplicații mobile e-reporting, care le va oferi posibilitate tuturor cetățenilor din țara noastră, care au un gadget, un telefon mobil să instaleze o aplicație, unde vor putea raporta reacțiile adverse la medicamente, în regim online”, a declarat Priseajniuc în cadrul unui interviu oferit pentru sănătateinfo.md.
Potrivit lui Eremei Priseajniuc, aplicația este parte componentă a unui sistem internațional.
„ Orice reacție adversă raportată de cetățenii din Moldova va intra în circuit internațional și se va regăsi în datele colectate de Centrul internațional de farmacovigilență UPPSALA, la care Moldova este parte. Este o ambiție a mea și sper să o putem implementa într-o perioadă cât mai scurtă. Este important să ne învățăm să utilizăm rațional medicamentele. Cunoașteți ce înseamnă polifarmația și cetățenii noștri sunt, din nefericire, interesați să consume mai multe medicamente, decât s-ar cere”, a conchis Eremei Priseajniuc.
AGORA amintește că, în septembrie 2019, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale îndemna cetățenii să raporteze reacțiile adverse la medicamente prin intermediul unei fișe special create.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.