„Nichiforciuc era omul care ducea renumita borsetcă”. Filip răspunde acuzațiilor precum că ar fi luat de la Plahotniuc 12 milioane de lei pentru finanțarea alegerilor locale

„Nichiforciuc era omul care ducea renumita borsetcă”. Filip răspunde acuzațiilor precum că ar fi luat de la Plahotniuc 12 milioane de lei pentru finanțarea alegerilor locale

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a venit cu un comentariu la acuzațiile fostului deputat democrat Eugen Nichiforciuc, precum că primul ar fi luat de la fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc 12 milioane de lei pentru finanțarea alegerilor locale. Filip recunoaște că a avut o întâlnire cu Plahotniuc înainte de a fi ales în fruntea formațiunii și spune că a mers să „lămurească niște lucruri”. Mai mult, politicianul a precizat că atunci când PDM era la putere, Nichiforciuc „era cel care se ducea în raioane cu multă lume și care ducea renumita borsetcă”. 

„Este adevărat, am mers la el pentru că trebuia să lămuresc niște lucruri. Am vrut să mă asigur că nu voi avea influențe și acest lucru mi s-a promis că dumnealui (Vlad Plahotniuc) nu mai este interesat de politică în general și de partid. Cu Plahotniuc am avut un dialog până la congresul partidului, atunci când am fost ales în fruntea partidului. Vreau să vă spun că domnul Plahotniuc nu a fost fericit de această decizie. Încerca să înainteze o candidatură, dar care nu avea susținerea colegilor. Candidatura care se propunea era Vladimir Cebotari”, a spus Filip, în cadrul unui interviu de la Radio Europa Liberă.

Fiind rugat să comenteze acuzațiile lui Nichiforciuc, Filip a negat că ar fi luat bani de la Plahotniuc și a spus că totul ar fi o minciună.

Publicitate

„Domnul Nichiforciuc este un om construit pe minciună. Acest om vorbește numai despre bani pentru că așa a fost deprins. El era cel care se ducea în raioane cu multă lume și eu cred că el era adevăratul om care ducea renumita borsetcă. Niciun fel de bani nu a dat Vladimir Plahotniuc, el nu a finanțat partidul, odată plecat, acolo s-a întrerupt toată relația”, a menționat președintele PDM.

Amintim că, la 12 august, Eugen Nichiforciuc, care recent a fost exclus din partid, a venit cu acuzații în adresa președintelui PDM Pavel Filip. Acesta susține că atunci când fostul premier s-ar fi întâlnit cu ex-președintele PDM Vlad Plahotniuc în SUA, ultimul i-ar fi dat 12 milioane de lei pentru finanțarea alegerile locale, care au avut loc la data de 20 octombrie 2019.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal