Ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului de la București a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari. Opoziția a putut strânge doar 226 de deputați, transmite presa de peste Prut.
După apelul nominal s-a constatat că nu poate fi asigurat cvorumul de ședință. . Astfel, ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată.
Rămâne de văzut dacă ședința va fi programată la o dată ulterioară, ținând cont că de marți se intră într-o nouă sesiune parlamentară. Asta ar însemna că moțiunea a fost depusă într-o sesiune extraordinară și votată în sesiunea ordinară, ceea ce ridică probleme de constituționalitate.
Ceva mai târziu, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat după că social democrații nu mai iau în calcul să voteze moțiunea în sesiunea ordinară care va începe marți, 1 septembrie. Anterior, președintele PSD declara că partidul va lua o decizie zilele următoare dacă va depune o nouă moțiune în sesiunea ordinară sau dacă va încerca să supună la vot moțiunea deja depusă.
„Tocmai ce am depășit o zi în care nu s-a reușit dezbatere moțiunii. Cred că despre a discuta de o nouă moțiune este mult prea devreme. Avem această moțiune depusă în sesiune extraordinară, sesiune care se încheie astăzi. Sesiunea ordinară va începe mâine, nu găsesc oportun ca această moțiune să fie dezbătută într-o altă sesiune. Este punctul meu de vedere, cred că în acest moment nu mai este oportună o discuție pe această moțiune”, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în maximum două zile se va reuni Comitetul Politic Naţional al partidului şi se va lua o decizie politică în legătură cu paşii ce trebuie urmaţi pe tema moţiunii de cenzură, care nu a putut fi dezbătută şi votată luni din lipsă de cvorum, adăugând că moţiunea nu va fi retrasă, transmite digi24.ro.
„Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară, intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota această moţiune”, a declarat Ciolacu.
Premierul român Ludovic Orban a precizat că dacă votul moțiunii va fi reprogramat în sesiunea parlamentară ordinară, care începe marți, ia în calcul să depună o nouă contestație la Curtea Constituțională a României.
Vezi și aceste știri

Gazoductul Ungheni-Chișinău, finalizat. Orban: „Oferim o alternativă locuitorilor din R. Moldova la gazul rusesc”

Criticat în legătură cu starea de urgenţă în Ungaria, Orban cere Consiliului Europei să nu îi „obstrucţioneze” eforturile de combatere a epidemiei

Ludovic Orban renunţă la mandatul de premier desemnat. Iohannis anunţă consultări cu partidele
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
