Deși ieri nu și-au făcut simțită prezența la depuneri de flori cu ocazia Zilei Limbii Române, astăzi președintele, prim-ministrul și președinta Parlamentului au venit de la prima oră cu mesaje de felicitare adresate elevilor, părinților și profesorilor cu ocazia începutului noului an de studii. Toți trei le-au postat pe paginile lor de socializare și au ținut să evidențieze faptul că procesul educațional din acest an se va desfășura în alte condiții decât cele de până acum.
„S-a încheiat cea mai neordinară vacanță de vară”
„Dragi pedadogi, dumneavoastră vă revine cel mai mare efort în această încercare. Totodată, noi – autoritățile - ne asumăm să fim mai aproape ca oricând de Dumneavoastră, să vă împărtășim grijile și responsabilitățile, să vă motivăm după meritul și eforturile extraordinare depuse. Dragi părinți și bunei, eu trăiesc aceleași emoții pe care le aveți și Dumneavoastră, la începutul anului de studii, și vă asigur că este în interesul nostru comun ca copiii să fie protejați, educați și bine dispuși”, a scris Zinaida Greceanîi.

„Fiți primii la carte, dar în primul rând, fiți fericiți!”
„Vă mai amintiți de vorba înțeleaptă ”o minte sănătoasă într-un corp sănătos”? Această expresie s-a transcris de pe peretele școlii în subconștientul nostru și încercăm s-o aplicăm tot restul vieții. Cred că boala sau starea de bine, ignoranța sau cunoașterea nu vine de la faptul că trăim în orașe sau sate, la poalele munților sau pe malul mării sau de la faptul că practici o meserie sau alta. Important este armonia cu oamenii din jur, ceea ce poate asigura deschiderea către lucruri noi. Credeți-mă, cunoașterea și împlinirea nu sunt undeva departe - la sat sau oraș, în Moldova sau într-o țară îndepărtată. Fericirea și cunoștințele sunt doar aici, în mintea fiecăruia! Fericirea personală sunt cunoștințele noastre și ele nu trebuie comparate”, a subliniat prim-ministrul Ion Chicu.

„De azi, profesorii completează rândurile celor din „linia întâi”.
„Va trebui să ne resetam obișnuințele și să acceptăm versiunea alternativă și, foarte important, temporară de realizare a procesului educațional în acest an școlar. Lecțiile la distanță, noile instrumente de lucru cu mijloace tehnologice sunt doar o variantă în complexul proces de predare-învățare, proces din care nu se exclude sârguința, râvna, curiozitatea și marea dorință de a ști. Nicio tehnologie avansată, niciun gadget ultramodern nu va putea înlocui profesorii, care, de astăzi, completează rândurile celor din „linia întâi”. Indiferent de condiții, școala trebuie să progreseze și să-și realizeze misiunea nobilă și extrem de responsabilă ce-i revine dintotdeauna”, a scris președintele Igor Dodon.

Menționăm că În urma deciziei Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, școlile și grădinițele din țară își reiau activitatea din 1 septembrie. Fiecare instituție va avea modelul său de activitate, iar procesul educațional presupune și o serie de măsuri de protecţie, aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.
Vezi și aceste știri

În prima săptămână de școală, elevii din capitală nu vor fi hrăniți. Ulterior, se va trece la mâncarea la pachet

Situațiile dificile din școală vor putea fi semnalate printr-un formular online. Ministerul Educației a lansat Linia Verde a Siguranței în Educație
