Usatîi a depus la CEC actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă: Am emoții, pentru că sunt primele alegeri prezidențiale din viața mea

Usatîi a depus la CEC actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă: Am emoții, pentru că sunt primele alegeri prezidențiale din viața mea

Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, a mers la Comisia Electorală Centrală să depună actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă care va colecta semnăturile în susținerea sa. Usatîi și-a manifestat speranța că pretendenții la fotoliul de președinte al țării se vor respecta reciproc, iar cursa va fi fără „trolli, bloggeri și canale de Telegram” rivale. 

„Am emoții, pentru că sunt primele alegeri prezidențiale din viața mea. În 2016 a fost modificată vârsta și n-am putut candida, în 2014 am fost scoși ilegal din cursă. Vor fi și primele alegeri cu participarea mea. Eu nu că sper, dar sunt sigur că ceea ce s-a întâmpla în 2014 și 2016 nu-și va permite nimeni să o repete. Sunt bucuros că sunt unicul candidat care de jure a fost candidat din partea partidului, dar s-au pronunțat cetățeni din toată țara. Sper candidații să se respecte unul pe altul, adică fără trolli, fără bloggeri, fără canale pe Telegram... Nu mai permitem la nimeni să-și bată joc de Partidul Nostru și de cetățeni. Cine-și va permite, o va primi foarte dur. Cum se vor comporta cu noi așa ne vom comporta și noi”, a declarat Usatîi, la CEC.

Precizăm că, la 27 iulie Usatîi a îndemnat oamenii să-și expună părerea cu privire la candidatura acestuia pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an. „Va rog să înregistrați un video unde să vă expuneți părerea”, s-a adresat Usatîi cetățenilor R. Moldova.

Publicitate

Peste exact o lună, pe 27 august, acesta s-a lansat în cursă, la Bălți.

Reamintim că începând cu data de 1 septembrie, pot fi depuse actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru candidații la funcția de președinte. Acestea urmează să aibă între 25 și 100 de membri care vor colecta semnături în susținerea candidatului la alegerile prezidențiale.

Potrivit Codului Electoral, este nevoie de „semnăturile a cel puţin 15.000 și nu mai mult de 25.000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova”. Potrivit noului regulament aprobat de Comisia Electorală Centrală, președinte al grupului de inițiativă poate fi ales însuși candidatul la prezidențiale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal