Aproape 19 milioane de lei pot fi transferați în fondul electoral al candidatului la prezidențiale. Plafonul a fost stabilit de Comisia Electorală Centrală (CEC). De fapt, suma reprezintă 0,05% din veniturile prevăzute în legea bugetului de stat pentru anul curent, așa cum prevede legea.
Totodată, concurenții pot beneficia de credite fără dobândă în sumă de cel mult 50 de mii de lei, astfel încât să-și poată desfășura campania electorală.
CEC a aprobat și plafonul maxim al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul destinat grupurilor de inițiativă – aproape un milion de lei sau, altfel spus, 0,5% din salariul mediu pe economie pentru anul 2020, înmulțit la numărul maxim de semnături ce pot fi colectate – 25 de mii.
Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. Până acum, și-au anunțat intenția de a candida președinta PAS, Maia Sandu, liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, președintele PL, Dorin Chirtoacă, liderul PUN, Octavian Țîcu, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și Tudor Deliu, de la PLDM.
Vezi și aceste știri

CEC: Dezbaterile electorale pot fi organizate atât la televiziunea publică, cât și în alte studiouri TV

Și pe timpul stării de urgență, susținătorii candidaților la prezidențiale vor completa personal listele de subscripție

Din 1 septembrie, candidații la prezidențiale își pot înregistra grupurile de inițiativă care vor colecta semnăturile
Advertoriale

10% cashback la achitările în farmacii sau servicii comunale, cu cardul social Victoriabank

EXIMBANK lansează proiectul EU4Business - 5 milioane euro pentru dezvoltarea afacerilor locale
