Selecție MOLDOX 2020: Filmele despre femei - pentru femei și bărbați

Selecție MOLDOX 2020: Filmele despre femei - pentru femei și bărbați

MOLDOX aduce în vizorul societății din Moldova problemele și prejudecățile cu care se confruntă femeile din întreaga lume. Ele sunt relevante și pentru spațiul nostru mioritic, unde „valorile tradiționale” abundă în mai toate discursurile strigate prin difuzoare și televizoare. Și în acest an se vor depăși limitele tradiționalului și se va contribui la crearea unui mediu prielnic deschiderilor de minți. Anul aceste se va trece peste granițele geografice și vei înțelege ce ne unește, indiferent de grupul social sau comunitatea din care venim.

...

„Lecții de dragoste”, un film de Małgorzata Goliszewska și Kasia Mateja (2019, Polonia, 75 min)

Cahul, 13 septembrie, 20:00

Tradițional, MOLDOX aduce în prim plan probleme curente cu care se confruntă societatea în cadrul unor sesiuni de discuții publice cu diverși actori ai societății civile, autorităților publice, jurnaliști și specialiști din diferite domenii. Astfel, în ziua de deschidere a festivalului, publicul din Cahul va putea urmări trei scurtmetrajele documentare în regia Raisei Răzmeriță – istorii ale trei femei cu dizabilități din Republica Moldova care au candidat la alegerile locale din 2019. Participanții vor avea ocazia să discute cu ele despre problemele cu care se confruntă și cum au reușit să depășească stereotipurile tradiționale.

Publicitate

Discuție publică: „Femeile în acţiune – implicarea femeilor în politica locală”

Moderator: Vasile Ernu, scriitor și jurnalistInvitaţi: Adela Postolachi, Consilieră Locală; Mariana Tihu, activistă pentru accesibilizarea infrastructurii; Lilia Puzderi-Căinăreanu, Consilieră Locală

Cahul: 9 septembrie, 18.00

Proiect susținut de UN Women Moldova și finanțate de Suedia.

Ediția a V-a, aniversară, a Festivalului Internațional de Film Documentar MOLDOX aduce în vizorul publicului mai multe filme documentare pe subiecte sociale importante atît la nivel global, cît și local. Mai multe informații despre festival, găsiți pe pagina noastră web: Program, Catalog, Filme.

Informație importantă

În contextul situației actuale, Festivalul Internațional de Film Documentar MOLDOX, precum și activitățile din cadrul acestuia, se vor desfășura în aer liber, urmărînd toate măsurile de precauție: numărul maxim de spectatori – 50, distanța dintre scaune de 1 metru, obligativitatea purtării măștilor de protecție pe tot parcursul proiecțiilor și a discuțiilor publice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal