Microinvest continuă să susțină sectorul agricol al țării, în pofida noilor provocări

Microinvest continuă să susțină sectorul agricol al țării, în pofida noilor provocări

În legătură cu seceta severă din acest an, care a provocat daune semnificative agricultorilor, Microinvest anunță că este gata să sprijine acest sector al economiei. Pe baza unei abordări individuale a fiecărui client, se va analiza posibilitatea revizuirii graficelor de plată pentru obligațiile curente fără perceperea comisioanelor pentru restructurare, precum și asigurarea finanțării necesare pentru desfășurarea normală a activității în continuare.

Microinvest a acordat întotdeauna o atenție deosebită sectorului agricol, acesta fiind unul dintre cele mai importante segmente ale economiei țării. Compania a oferit condiții flexibile, ținând cont de specificul activităților fiecărei întreprinderi, motiv pentru care, creditele agro reprezintă o parte semnificativă din portofoliul de credite al organizației.

În martie, când pandemia s-a făcut simțită în țara noastră, Microinvest a continuat să crediteze agricultorii, ceea ce a permis sutelor de afaceri din toată țara, să înceapă sezonul așa cum era planificat. De asemenea, Microinvest a fost una dintre primele companii, care au anulat penalitățile pentru întârzierea plăților, nu numai pentru persoanele fizice, ci și pentru afaceri, care se confruntă cu consecințele unei crize neașteptate.

Ținând cont de impactul secetei din acest an asupra producătorilor agricoli, compania continuă să pună accent pe sprijinirea acestui sector:

 • cu fiecare antreprenor se duce un dialog individual, se evaluează daunele cauzate afacerii și se iau decizii optime;
 • compania nu percepe niciun comision pentru restructurarea și extinderea termenului creditului pentru acest sector;
 • în pofida lipsei de recoltă din această vară și din toamnă, compania va continua să participe activ la dezvoltarea sectorului agricol și va sprijini agricultorii în necesitățile lor de finanțare ale următoarelor cicluri.

„Anul acesta nu încetează să ne uimească și să ne testeze pe toți la rezistență cu provocările sale. Seceta severă este încă o lovitură pentru economia țării și pentru fiecare agricultor în parte. Încă de la începutul pandemiei, am fost aproape de clienții noștri și le-am oferit sprijin constant. Experții noștri în creditare au discutat individual cu fiecare client, au aflat și au evaluat situația acestora și au găsit soluții optime împreună cu ei. Desigur, nu vom lăsa acum producătorii agro fără ajutor. În această situație dificilă, ne vom strădui să găsim soluții individuale pentru fiecare caz specific. Suntem siguri că vom depăși toate greutățile și privim în viitor cu optimism”, declară Dumitru Svinarenco, director executiv al Microinvest.

Autor:

Publicitate

_________________

Microinvest – companie de creditare nebancară cu capital străin, care își desfășoară activitatea în Republica Moldova, începând cu anul 2003. Potrivit Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Microinvest este compania cu cel mai mare portofoliu de credite din rândul organizațiilor de creditare nebancară din țară.

Compania este un partener de încredere pentru persoanele fizice și micul business, propunând clienților finanțare flexibilă și la momentul oportun.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal