Dodon, despre nunțile din Moldova: Îmi cer scuze de la tineri. Mireasa trebuie să nască, dar ei le anulează. Chicu trebuia să facă un LIVE

Dodon, despre nunțile din Moldova: Îmi cer scuze de la tineri. Mireasa trebuie să nască, dar ei le anulează. Chicu trebuia să facă un LIVE

Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție pe subiectul petrecerii organizate de familia prim-ministrului Ion Chicu la finele săptămânii trecute. Șeful statului spune că nu a fost de acord cu decizia autorităților de a interzice nunțile și cumetriile în perioada stării de urgență, iar în cazul nunții fiului premierului, acesta ar fi trebuit să anunțe încă înainte de eveniment și poate chiar să invite presa sau să asigure o transmisiune LIVE. 

„Eu le-am spus părerea mea. Este o greșeală să interzici tinerilor să facă nunți. S-au supărat pe mine și medicii, și ANSP, și ministra și premierul. Mi-au zis: De ce noi spunem așa, dar dvs. faceți altfel. Este o greșeală. Puneți niște limite - 40, 50 de oameni. Eu îmi cer scuze de la miile de perechi, tineri care au fost nevoiți să anuleze nunțile. Mireasa trebuie să nască, dar ei anulează nunțile. Mergeți și vedeți ce se întâmplă în localuri. Peste tot petreceri se organizează”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Referindu-se la masa de sărbătoarea organizată de familia premierului, șeful statului spune că Ion Chicu ar fi trebuit să anunțe despre asta înainte.

Publicitate

„Eu îl înțeleg foarte bine ca tată. Am fost la localul acela cu o lună jumate în urmă. E lângă Condrița. Eu înțeleg poziția premierului ca tată. Trebuia să spună deschis. Nu a fost nuntă, că m-am documentat. Au fost până la 50 de persoane. Părerea mea ar fi trebuit să spună deschis - s-au căsătorit, ne ducem să servim o cupă de șampanie. Trebuiau să invite... bine nu toată presa, dar să fie live ceva acolo, pe privesc.eu și să vadă ce a fost. Dar, așa, iată avem multe interpretări. Eu consider că avem un prim-ministru bun, un adevărat crisis-manager”, a mai punctat Dodon.

Prim-ministrul Ion Chicu a confirmat că în seara zilei de 28 august fiul său și-a celebrat căsătoria. Totuși, șeful cabinetului de miniștri a ținut să menționeze că nu a fost vorba despre o nuntă, ci de un eveniment cu un cerc restrâns de persoane. „Au participat doar unchii și mătușile fiului”, a subliniat Chicu.

Întrebat dacă este legal ca angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) să asigure securitatea unui eveniment privat, Chicu a sugerat că explicațiile trebuie cerute instituției.

La final de iulie, chiar premierul Chicu a anunțat că nunțile și cumetriile vor fi în continuare interzise, prin decizia Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică. Prin decizia CNESP s-a persmis organizarea omagierilor, meselor de pomenire și a altor evenimente în baza unor instrucțiuni, cum ar fi lipsa de dansuri, muzică și alte contacte sau alte condiții în care nu se respectă distanța socială, totul cu un număr de 50 de persoane invitate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal