Un tânăr dă startul unui tur la pas rapid în jurul Moldovei: Vrea să alerge 1.150 km și să strângă fonduri pentru a salva viața unui copil (VIDEO)

Un tânăr dă startul unui tur la pas rapid în jurul Moldovei: Vrea să alerge 1.150 km și să strângă fonduri pentru a salva viața unui copil (VIDEO)

Sportul a fost mereu o parte importantă din viața lui Petru Ciobanu, tânărul fiind ferm convins că menținându-se în formă poate înregistra succese  în toate sferele de activitate. Mai nou, de aproape doi ani, a început să alerge, iar acum își propune să facă înconjurul Moldovei la pas rapid, să înregistreze un record și astfel, să atragă atenția publică și asupra unui caz mai special. Mai exact, Petru își dorește să colecteze donații ca să salveze viața unui copil - Alexandra Stăvilă.

„În ultimii doi ani am început să descopăr pasiunea pentru alergat. Este sportul care mi-a adus dorința asta constantă de a fi cât mai în formă, de a mă alimenta corect. Totodată, alergatul m-a ajutat să trec peste unele momente, aș spune cele mai dificile din viața mea, de aceea alergatul pentru mine este ceva de suflet”, spune Petru Ciobanu.

Tânărul a revenit în luna aprilie în R. Moldova de la Bruxelles unde își făcea studiile. Acum încheie un program de master în domeniul managementului și businessului internațional.

„Este mai aproape de abilitățile și preferințele mele în lucrul cu oamenii dar și cunoașterea principiilor economice și psihologice a maselor. În viitor mă văd parte componentă a unei echipe care să lucreze pentru îmbunătățirea comunității și a situației din țară, inclusiv. Pentru că până la urmă de aceasta și am decis să rămân acasă”, explică tânărul.

Pe lângă studii, a acordat mereu o atenție deosebită sportului, fiind prezent în sălile de forță. În ultimii ani a pus accent pe alergat, iar de ceva timp îl tot frământa un gând.

„Aproximativ un an în urmă, prima dată a apărut în mintea mea primul sâmbure de idee referitor la o alergare de mai lungă distanță și anume ori de la nord la sud, ori în jurul Moldovei. După asta de multe ori trebuia să o pun la un borcănaș și să o închid ca să renunț la ea pentru că-mi părea o idee greu de realizat”, spune Petru.

Dar a decis! Pe 14 septembrie tânărul pornește la drum. Vrea să facă înconjurul țării noastre în 14 zile, alergând. Distanța traseului este de 1.150 km.

„Punctul de pornire este Albița, după care o să merg spre nordul Moldovei, apoi o să cobor prin Soroca, eventual vreau să trec și prin Transnistria, vedem cum o să reușească. Apoi, în partea de sud spre Ștefan Vodă, Vulcănești, Cahul și înapoi spre Albița”, explică băiatul. Dacă îi vor ajunge forțe, Petru speră să vină alergând spre Chișinău pe finalul traseului.

Dacă tentativa se va încheia cu succes, aceasta va fi o premieră pentru Republica Moldova. „La moment, din informația pe care o știu acest traseu a fost parcurs în mers de un domn în 2012, dar prin alergare el încă nu a fost parcurs. Eu voi încerca să-l fac cât mai transparent prin folosirea ceasului inteligent pentru monitorizare GPS, ca pentru fiecare să fie disponibil să studieze locul unde eu mă aflu și progresul meu”.

Inițiativa presupune unele cheltuieli, iar Petru speră că va găsi sprijinul financiar necesar. Totodată, vrea să atragă atenția publică și asupra unui caz mai special.

„Am decis că ar fi o oportunitate bună, inclusiv să susțin și un caz de caritate și de colectare de fonduri pentru un caz cât mai urgent, cât mai necesar”, spune Petru.

Despre Alexandra Stavilă, tânărul a aflat de la prieteni. Copila are aproape un an și suferă de o maladie genetică rară - Amiotrofie spinală de tip I. Viața fetiței poate fi salvată de cel mai scump medicament din lume - Zolgensma care costă 2.125.000 de dolari pentru un pacient.

„Este o cursă contra cronometru de a strânge resursele acestea financiare. Scopul acum este ca până de Crăciun să reușim să strângem suma necesară pentru a o salva pe Alexandra. Pe această cale și prin această încercare de record vreau să atrag atenția tuturor oamenilor de bună credință care își permit, să susțină acest caz de caritate și să dea o a doua șansă la viață Alexandrei”, îndeamnă tânărul.

Tratamentul trebuie efectuat până fetița va avea doi ani, iar pentru aceasta mai este nevoie de încă 65% din sumă. Donațiile acumulate din inițiativa demarată de Petru ar urma să meargă - 95% pentru Alexandra, iar 5% pentru sponsorizarea alergării. Petru ar urma să parcurgă traseul până pe 28 septembrie. Rămâne să-l susținem și să-i urăm forță

Publicitate

Datele bancare pentru donații pot fi accesate aici:

Conturile comune campania #SaveAlexa și „Înconjurul Moldovei prin Alergare”

Cont în LEI MDL :

Banca beneficiara: BC ”Moldinconbank” S.A., cod : MOLDMD2X

Beneficiar : BC ”Moldinconbank” S.A., IDNO: 1002600028096

IBAN : MD94ML000000000002805525

Destinația Plății: MD26ML000002259A03258001, Petru Ciobanu

Cont în USD :

Banca Corespondenta: Belinvestbank, Minsk, Belarus

SWIFT: BLBBBY2X

Banca Beneficiară: BC ”Moldinconbank” S.A., SWIFT: MOLDMD2X

Numele Beneficiarului: Petru Ciobanu

IBAN Beneficiar : MD26ML000002259A03258001, Petru Ciobanu

Cont în EUR :

Banca Corespondenta: Landesbank Baden Wurttemberg, Stuttgart,

SWIFT: SOLADESTXXX

Banca Beneficiară: BC ”Moldinconbank” S.A., SWIFT: MOLDMD2X

Numele Beneficiarului: Petru Ciobanu

IBAN Beneficiar: MD26ML000002259A03258001, Petru Ciobanu

Revolut:

Nume: Petru Ciobanu

ID: petruxzz

Tel: +32485569446

Paypal: [email protected]

Cont ING Belgium

Titular: Petru Ciobanu

EUR: BE17 3771 0036 4321

SWIFT: BBRUBEBB

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal