Un tânăr dă startul unui tur la pas rapid în jurul Moldovei: Vrea să alerge 1.150 km și să strângă fonduri pentru a salva viața unui copil (VIDEO)

Un tânăr dă startul unui tur la pas rapid în jurul Moldovei: Vrea să alerge 1.150 km și să strângă fonduri pentru a salva viața unui copil (VIDEO)


Sportul a fost mereu o parte importantă din viața lui Petru Ciobanu, tânărul fiind ferm convins că menținându-se în formă poate înregistra succese  în toate sferele de activitate. Mai nou, de aproape doi ani, a început să alerge, iar acum își propune să facă înconjurul Moldovei la pas rapid, să înregistreze un record și astfel, să atragă atenția publică și asupra unui caz mai special. Mai exact, Petru își dorește să colecteze donații ca să salveze viața unui copil - Alexandra Stăvilă.

„În ultimii doi ani am început să descopăr pasiunea pentru alergat. Este sportul care mi-a adus dorința asta constantă de a fi cât mai în formă, de a mă alimenta corect. Totodată, alergatul m-a ajutat să trec peste unele momente, aș spune cele mai dificile din viața mea, de aceea alergatul pentru mine este ceva de suflet”, spune Petru Ciobanu.

Tânărul a revenit în luna aprilie în R. Moldova de la Bruxelles unde își făcea studiile. Acum încheie un program de master în domeniul managementului și businessului internațional.

„Este mai aproape de abilitățile și preferințele mele în lucrul cu oamenii dar și cunoașterea principiilor economice și psihologice a maselor. În viitor mă văd parte componentă a unei echipe care să lucreze pentru îmbunătățirea comunității și a situației din țară, inclusiv. Pentru că până la urmă de aceasta și am decis să rămân acasă”, explică tânărul.

Pe lângă studii, a acordat mereu o atenție deosebită sportului, fiind prezent în sălile de forță. În ultimii ani a pus accent pe alergat, iar de ceva timp îl tot frământa un gând.

„Aproximativ un an în urmă, prima dată a apărut în mintea mea primul sâmbure de idee referitor la o alergare de mai lungă distanță și anume ori de la nord la sud, ori în jurul Moldovei. După asta de multe ori trebuia să o pun la un borcănaș și să o închid ca să renunț la ea pentru că-mi părea o idee greu de realizat”, spune Petru.

Dar a decis! Pe 14 septembrie tânărul pornește la drum. Vrea să facă înconjurul țării noastre în 14 zile, alergând. Distanța traseului este de 1.150 km.

„Punctul de pornire este Albița, după care o să merg spre nordul Moldovei, apoi o să cobor prin Soroca, eventual vreau să trec și prin Transnistria, vedem cum o să reușească. Apoi, în partea de sud spre Ștefan Vodă, Vulcănești, Cahul și înapoi spre Albița”, explică băiatul. Dacă îi vor ajunge forțe, Petru speră să vină alergând spre Chișinău pe finalul traseului.

Dacă tentativa se va încheia cu succes, aceasta va fi o premieră pentru Republica Moldova. „La moment, din informația pe care o știu acest traseu a fost parcurs în mers de un domn în 2012, dar prin alergare el încă nu a fost parcurs. Eu voi încerca să-l fac cât mai transparent prin folosirea ceasului inteligent pentru monitorizare GPS, ca pentru fiecare să fie disponibil să studieze locul unde eu mă aflu și progresul meu”.

Inițiativa presupune unele cheltuieli, iar Petru speră că va găsi sprijinul financiar necesar. Totodată, vrea să atragă atenția publică și asupra unui caz mai special.

„Am decis că ar fi o oportunitate bună, inclusiv să susțin și un caz de caritate și de colectare de fonduri pentru un caz cât mai urgent, cât mai necesar”, spune Petru.

 Despre Alexandra Stavilă, tânărul a aflat de la prieteni. Copila are aproape un an și suferă de o maladie genetică rară - Amiotrofie spinală de tip I. Viața fetiței poate fi salvată de cel mai scump medicament din lume - Zolgensma care costă 2.125.000 de dolari pentru un pacient.

„Este o cursă contra cronometru de a strânge resursele acestea financiare. Scopul acum este ca până de Crăciun să reușim să strângem suma necesară pentru a o salva pe Alexandra. Pe această cale și prin această încercare de record vreau să atrag atenția tuturor oamenilor de bună credință care își permit, să susțină acest caz de caritate și să dea o a doua șansă la viață Alexandrei”, îndeamnă tânărul.

Tratamentul trebuie efectuat până fetița va avea doi ani, iar pentru aceasta mai este nevoie de încă 65% din sumă. Donațiile acumulate din inițiativa demarată de Petru ar urma să meargă - 95% pentru Alexandra, iar 5% pentru sponsorizarea alergării. Petru ar urma să parcurgă traseul până pe 28 septembrie. Rămâne să-l susținem și să-i urăm forță

 Datele bancare pentru donații pot fi accesate aici:

Conturile comune campania #SaveAlexa și  „Înconjurul Moldovei prin Alergare”

Cont în LEI MDL :

 Banca beneficiara:   BC ”Moldinconbank” S.A., cod : MOLDMD2X

Beneficiar :               BC ”Moldinconbank” S.A., IDNO: 1002600028096

IBAN :                       MD94ML000000000002805525

Destinația Plății:        MD26ML000002259A03258001, Petru Ciobanu

 Cont în USD :

 Banca Corespondenta:   Belinvestbank, Minsk, Belarus

                                       SWIFT: BLBBBY2X

Banca Beneficiară:         BC ”Moldinconbank” S.A., SWIFT: MOLDMD2X

Numele Beneficiarului:   Petru Ciobanu

IBAN Beneficiar          :   MD26ML000002259A03258001, Petru Ciobanu

 Cont în EUR :

 Banca Corespondenta:   Landesbank Baden Wurttemberg, Stuttgart,

                                       SWIFT: SOLADESTXXX

Banca Beneficiară:         BC ”Moldinconbank” S.A., SWIFT: MOLDMD2X

Numele Beneficiarului:   Petru Ciobanu

IBAN Beneficiar:   MD26ML000002259A03258001, Petru Ciobanu

 Revolut:

Nume: Petru Ciobanu

ID: petruxzz

Tel: +32485569446

Paypal: p.ciobanu1992@gmail.com

 Cont ING Belgium

Titular: Petru Ciobanu

EUR: BE17 3771 0036 4321

SWIFT: BBRUBEBB

Dacă tot ai ajuns aici…

… vrem să-ți cerem o favoare. Sute de mii de oamenii intră pe AGORA, lună de lună, pentru informație de calitate. Noi credem că toți oamenii merită acces la informație corectă, verificată și explicată. Tocmai din această cauză vrem să păstrăm știrile și articolele pe care le facem accesibile pentru toată lumea.

La acest site de știri independent, arătăm zilnic acțiunile celor de la putere și tot ce se întâmplă în țară. Nu avem în spate oligarhi, jurnalismul pe care îl facem este liber de orice părtinire politică. Cu ajutorul tău vom continua să scoatem adevărul la suprafață și vom continua să dezvoltăm proiecte media noi care să inspire.

Suntem determinați să asigurăm un jurnalism care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțeleagă mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească atât pe timpuri de criză sau pandemie, cât și în afara ei. Munca noastră nu ar fi posibilă fără cititorii noștri, care ne susțin și ne încurajează.

Fiecare contribuție este valoroasă pentru activitatea redacției.
Ia-ți un Abonament și fii alături de AGORA. Durează doar 1 minut. Mulțumim.

Vezi și aceste știri
Octavian Țîcu îl va desemna premier pe Traian Băsescu dacă ajunge președinte al R. Moldova

Octavian Țîcu îl va desemna premier pe Traian Băsescu dacă ajunge președinte al R. Moldova

Igor Dodon nu înțelege de ce PD nu îl susține la prezidențiale: „Noi ne-am comportat onest cu ei”

Igor Dodon nu înțelege de ce PD nu îl susține la prezidențiale: „Noi ne-am comportat onest cu ei”

Igor Dodon îl vrea pe Andrei Năstase în turul doi al alegerilor prezidențiale. „Pentru că el cu adevărat a luptat, nu ca alții”

Igor Dodon îl vrea pe Andrei Năstase în turul doi al alegerilor prezidențiale. „Pentru că el cu adevărat a luptat, nu ca alții”

Advertoriale
AB+Partners, companie de arhitectură premiată la nivel internațional, împlinește 5 ani de activitate (VIDEO)

AB+Partners, companie de arhitectură premiată la nivel internațional, împlinește 5 ani de activitate (VIDEO)

EXIMBANK lansează, în premieră pentru piața din Moldova, cardul premium – Visa SIGNATURE

EXIMBANK lansează, în premieră pentru piața din Moldova, cardul premium – Visa SIGNATURE

Cum se reorganizează HUB-urile de „coworking spaces” pentru a răspunde nevoilor pandemice

Cum se reorganizează HUB-urile de „coworking spaces” pentru a răspunde nevoilor pandemice

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Ce efecte ar avea lipsa unui suport din afara țării asupra ONG-urilor din R. Moldova și ce putem face pentru a întări societatea civilă. De vorbă cu Adrian Lupușor și Iulian Groza, în studioul AGORA
  Ce efecte ar avea lipsa unui suport din afara țării asupra ONG-urilor din R. Moldova și ce putem face pentru a întări societatea civilă. De vorbă cu Adrian Lupușor și Iulian Groza, în studioul AGORA
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: „Padle” electorale sau „October Surprises” - dezvăluiri ce pot schimba rezultatul alegerilor (AUDIO)
 • Oameni ca tine: Igor și Mihaela Belei, cuplul care au demonstrat că moldovenii devin mai bogați atunci când dăruiesc (VIDEO)
 • Sergiu Grădinaru, fondator Nivalli, despre concurență, creșterea unei afaceri în sectorul de mezeluri, tendințe și lipsa exportului | Nota de Plată
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Magia imunității parlamentare - iată nu-i, dar totuși este. De ce deputații lipsiți de ea oricum rămân imuni la alte dosare (AUDIO)
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • După Cortină cu Maggy Platon – maternitatea, câștigurile de pe Instagram și cum dintr-o...
 • Te pregătești de Halloween? Vezi câteva idei cum ai putea decora un dovleac: haios și...
Cele mai populare
 • 1
  Dodon spune că o bătrână a ghicit în ouă că va câștiga din primul tur (FOCUS)
 • 2
  De la 1 ianuarie 2021, persoanele fizice ar putea plăti impozit pe veniturile obținute din dobânzile bancare
 • 3
  Renato Usatîi, huiduit la o întâlnire electorală din Găgăuzia: „Ce ai făcut pentru Găgăuzia? Balabol” (VIDEO)
 • 4
  Un copil de trei ani a murit la petrecerea de ziua lui, jucându-se cu o armă
Autentificare
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.