Cum (NU) a planificat Vlad Filat revenirea sa în politică (VIDEO)

Cum (NU) a planificat Vlad Filat revenirea sa în politică (VIDEO)

Deși spunea de nenumărate ori că nu mai vrea să revină în politică, deja actualul președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, se pară că și-a schimbat opinia cu privire la acest subiect. Ba mai mult, acum acesta declară că atât PLDM, cât și el personal, vor participa la viitorul scrutin, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate. 

Acum un an, pe când Vlad Filat își ispășea pedeapsa în penitenciarul nr. 13, acesta spunea că nu revine în politică, dar este gata să ofere consultanță celor care vor avea nevoie de experiența sa.

„După eliberare, pasul următor este reabilitarea. - Politica se regăsește printre lucrurile pe care ați vrea să le faceți? - Nu cred. În modul direct nu, dar aș vrea ca experiența și cunoștințele mele în acest domeniu să poată fi utile pentru cei care ar dori. - În ce mod? - Consultare politică, dacă cineva ar dori”, a spus Vlad Filat la postul de televiziune TV8, la data de 16 iulie 2019.

Publicitate

La prima sa conferință după eliberare acesta a spus că nu este interesat de politică. „Dar, asta nu înseamnă că nu voi discuta cu oameni politici”.

„Nu mă interesează activitatea politică. În primul rând sunt interesat de recuperarea daunei pe care am provocat-o persoanelor apropiate. Ține de sectorul privat. Însă, asta nu înseamnă că nu voi comunica cu oamenii politici.

După ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul penitenciarului 13, unde Filat a fost încarcerat cam patru ani, împotriva eliberării condiționate a fostului premier, la 3 decembrie anul trecut, acesta a lăsat să se înțeleagă că revină în politică.

„Modalitatea în care voi activa o voi decide. Dar vă pot spune cu certitudine că voi fi plenar împreună cu colegii mei din Partidul Liberal Democrat, partid care la fel ca și mine a fost lovit, a fost nedreptățit și a suferit enorm. Nu mă refer la partid ca entitate, dar la oamenii din PLDM”, a menționat Filat la data de 29 ianuarie 2020.

La 16 august însă Vlad Filat a fost reales președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), la ședința congresului extraordinar al formațiunii. Iar în cele din urmă, acesta a anunțat că va candida la alegerile parlamentare anticipat, în cazul în care vor avea loc

„Eu nu cred că acest parlament are capacitatea să genereze un Guvern și să asigure acoperirea politică necesară. Eu am certitudinea că noi vom avea aceste alegeri anticipate la care cu certitudine vom participa. Mă refer la PLDM, la care cu certitudine voi participa și eu”, a precizat Vlad Filat la 1 septembrie, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că, Vlad Filat a plecat din funcția PLDM atunci când a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

La data de 3 decembrie 2019, acesta a fost eliberat din detenție. În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal