Pe o stradă din capitală a apărut deja un panou cu Andrei Năstase. Cum comentează candidatul (FOTO)

Pe o stradă din capitală a apărut deja un panou cu Andrei Năstase. Cum comentează candidatul (FOTO)

Un panou de culoare albă pe care este inscripționat mesajul „ACUM e timpul să spunem da. Andrei Năstase Președinte", a apărut pe strada Grădina Botanica, în apropiere de intersecția cu bulevardul Dacia. În replică, liderul Platformei DA a menționat pentru jurnaliștii AGORA că nu ar fi vorba de o agitație electorală, ci de un îndemn către cetățeni pentru a colecta semnăturile necesare pentru înregistrarea concurentului electoral în cursa pentru fotoliul de președinte.

„Nu este agitație electorală. Pe panou scrie „semnează Andrei Năstase președinte”. Se referă la adunarea semnăturile pentru a fi înregistrat la CEC în calitate de candidat la funcţia de președinte”, a menționat Năstase.

...

Publicitate

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil a spus pentru AGORA că până în acest moment nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la acest subiect.

Potrivit articolului nr. 51 din Codul Electoral al R. Moldova, agitaţia electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral. Iar modalitatea plasării în condiţii egale a publicităţii electorale pe panourile publicitare, inclusiv pe cele aflate în proprietate privată, se aprobă de Comisia Electorală Centrală şi se aduce la cunoştinţa publică concomitent cu începerea perioadei electorale.

Amintim că, la 3 septembrie, CEC a înregistrate șapte grupuri de inițiativă pentru susținerea celor șapte candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova: Tudor Deliu PLDM, Renato Usatîi „Partidul Nostru”, Andrei Năstase „Platforma Demnitate și Adevăr”, Maia Sandu „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Andrian Candu „PRO MOLDOVA”, Octavian Țîcu „Partidul Unității Naționale” și Dorin Chirtoacă Blocul electoral UNIREA. Doi candidați, însă, Alexandr Kalinin și Ion Costaș, nu au putut trece de această etapă, cererea fiind respinsă.

La 4 septembrie, pentru a doua oară, Alexandr Kalinin, a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea susținerii la funcția de președinte al Republicii Moldova. Kalinin intenționează să candideze independent la prezidențialele din 1 noiembrie.

Amintim că perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova se va încheia la 11 septembrie 2020. Iar următoarea etapă este colectarea semnăturilor pentru candidatul la funcția de președinte.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal