Năstase a prezentat CEC-ului semnăturile necesare pentru a fi înregistrat în cursa pentru prezidențiale: Voi fi unificatorul acestei campanii

Năstase a prezentat CEC-ului semnăturile necesare pentru a fi înregistrat în cursa pentru prezidențiale: Voi fi unificatorul acestei campanii

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, însoțit de deputații Inga Grigoriu și Alexandru Slusari, a venit la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a depune semnăturile adunate de grupul său de inițiativă. Se întâmplă la nici o săptămână distanță de când Năstase și echipa sa au mers la CEC pentru a depune actele de înregistrare a grupului de inițiativă.

„Ne-am propus să dăm o lovitură de grație actualului regim. Voi face un apel către toate forțele democratice din țară: să fim uniți, să conjugăm eforturile, să facem tot ce putem să nu favorizăm candidatul puterii. Dacă până acum am adunat oamenii la acțiuni civice, politice, la proteste, acum e timpul ca prin vot să dăm o lovitură actualei guvernări”, a spus candidatul.

La rândul său, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Susari, le-a mulțumit tuturor celor care au semnat pentru Năstase. „Noi continuăm munca, cunoaștem ce trebuie de făcut, cele mai importante probleme”, a adăugat Slusari.

Publicitate

Năstase a dat asigurări ca va fi „unificatorul acestei campanii”. „Încerc să adun în jurul unui proiect de țară toate forțele politice și civice”, a punctat liderul formațiunii.

Dacă CEC va valida semnăturile prezentate de Năstase și-l va înregistra în cursă, acesta ar putea fi candidatul cu nr. 1 în buletinul de vot.

Precizăm că pe 1 septembrie Platforma DA a creat grupul de inițiativă în susținerea lui Năstase și a mers la CEC pentru a-l înregistra. Cu această ocazie, Năstase a ținut să menționeze că e singurul candidat independent, iar că Blocul ACUM există. Asta deși, la începutul lunii iunie curent, cei doi lideri ai Blocului au dat de înțeles că în interiorul acestuia s-ar fi produs o fisură.

Pe 5 septembrie, un panou de culoare albă pe care este inscripționat mesajul „ACUM e timpul să spunem da. Andrei Năstase Președinte", a apărut pe strada Grădina Botanică, în apropiere de intersecția cu bulevardul Dacia. În replică, liderul Platformei DA a menționat pentru jurnaliștii AGORA că nu ar fi vorba de o agitație electorală, ci de un îndemn către cetățeni pentru a colecta semnăturile necesare pentru înregistrarea concurentului electoral în cursa pentru fotoliul de președinte.

Amintim că alegerile prezidențiale urmează să aibă loc pe 1 noiembrie 2020. Din 1 septembrie, pot fi depuse actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru candidații la funcția de președinte. Acestea urmează să aibă între 25 și 100 de membri care vor colecta semnături în susținerea candidatului la alegerile prezidențiale.

Potrivit Codului Electoral, este nevoie de „semnăturile a cel puţin 15.000 și nu mai mult de 25.000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal