Socialistul Grigore Novac cere PG să verifice dacă Maia Sandu a primit bani de la Ilan Șor pe timpul când era ministră a Educației

Socialistul Grigore Novac cere PG să verifice dacă Maia Sandu a primit bani de la Ilan Șor pe timpul când era ministră a Educației

Deputatul PSRM, Grigore Novac, sesizează Procuratura Generală și cere să verifice dacă lidera PAS, Maia Sandu, ar fi primit sume de bani de la liderul Partidului Șor, pe timpul când deținea funția de ministră a Educației. Cele invocate de socialist se bazează pe o declarație anterioară a lui Ilan Șor și a unui blogger. Maia Sandu dezminte acuzațiile: „Din 2016 umblă numai cu minciuni”.

...

Grigore Novac face referire la o declarație anterioară a lui Ilan Șor care ar fi spus că „știu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare lună, ca surplus la salariu, și anume eu am fost cel care punea banii în plic, înainte ca el să ți-i transmită ție”. Dar și la declarația bloggerului Eugen Luchianiuc care ar fi afirmat că „sunt cel puțin 2 martori care sunt gata să confirme faptele”.

Publicitate

Astfel, Novac solicită ca PG să verifice declarațiile menționate mai sus.

„Dacă afirmațiile lui Ilan Șor, dar și ale bloggerului Eugen Luchianiuc, sunt adevărate, în acest caz este vorba de corupție pasivă, faptă pedepsită de lege. Iar „onestitatea” este doar un slogan electoral pentru a minți cetățenii”, spune Novac.

AGORA a solicitat o reacție în acest sens din partea liderei PAS. „Maia Sandu are averea la vedere - un apartament cumpărat cu 18 ani în urmă și o mașină veche din 2007 și nu a primit de la nimeni un bănuţ nemuncit şi nedeclarat şi toţi ştiu acest lucru.

Maia Sandu l-a dat în judecată pe Ilan Șor pentru aceste minciuni și va câștigă tot așa cum a câștigat procesul împotriva lui Marchel”, se arată în răspuns.

„Socialiștii milionari iau mită de sute de mii de euro și nici nu-și pot închipui că cineva poate trăi cinstit. Din 2016 umblă numai cu minciuni. Maia Sandu nu se teme de nimeni, pentru că nu-i este datoare nimănui. Dodon nu are cu ce se lăuda după ani de guvernare, de aceea inventează minciuni despre oponenții săi”, mai adaugă lidera PAS.

Amintim că și anterior, după ce liderul Partidului Șor a declarat, într-un comunicat emis presei, că i-ar fi dat bani în plic Maiei Sandu, prin intermediul ex-premierului Vlad Filat, liderul PAS a negat că ar fi primit bani din surse neoficiale, menționând că îl va ataca în judecată pe Ilan Șor pentru defăimare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal