Chișinău: Doi copii din grădinițe și 26 de elevi, diagnosticați cu COVID-19 de la începutul anului școlar. Detalii privind infectarea în rândul angajaților

Chișinău: Doi copii din grădinițe și 26 de elevi, diagnosticați cu COVID-19 de la începutul anului școlar. Detalii privind infectarea în rândul angajaților

Doi copii din instituțiile de educație timpurie și 26 de elevi din Chișinău, au fost diagnosticați cu coronavirus de la începutul anului școlar. Informația a fost oferită jurnaliștilor AGORA, de Eudochia Tcaci, șefa Centrului de Sănătate Publică. 

Potrivit funcționarei, în 16 grădinițe din capitală au fost înregistrate 16 cazuri în rândul angajaților, iar în 56 de școli, circa 49 de funcționari și 26 de elevi au fost diagnosticați cu COVID-19 .

„De aici rezultă că în 56 de școli s-au înregistrat cam câte un caz sau două. Asta nu însemana că ei s-au îmbolnăvit la școală. Virusul a putut fi transmis și în familie”, a menționat Eudochia Tcaci.

Publicitate

Chiar și așa, până acum, nicio instituție de învățământ nu a fost plasată în carantină.

„Noi nu avem instituții în carantină. În cazul în care un copil este testat pozitiv, atunci doar clasa trece la instruirea online. Iar atunci când s-a infectat un angajat, se stabilesc persoanele cu care a fost acesta în contact. Dacă funcționarul a respectat toate regulile de igienizare, atunci doar acesta se află în autoizolare la domiciuliu”, a mai menționat Tcaci.

În prezent, în Chișinău sunt testați pozitiv în jur de 90 de copii.

„La moment, 90 de copii sunt testați pozitiv în Chișinău. Unii dintre ei au fost infectați și înainte de 1 septembrie”, a spus pentru AGORA șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

Precizăm că, din cele 1.252 de instituții de învățământ primar, gimnazial, liceal publice și private din țară s-au redeschis, începând cu 1 septembrie, 1.233 de instituții cu aplicarea diverselor forme de organizare a studiilor. 19 instuituții nu s-au redeschis, pentru că 11 dintre acestea au fost plasate în carantină, iar alte opt nu au corespuns parțial cerințelor ANSP. Acum o săptămână, ministrul Educației, Igor Șarov a asigurat însă că acestea ar urma să fie redeschise după data de 14 septembrie.

Citește și: 125 de profesori, infectați cu COVID-19. Alte 250 de cadre didactice sunt în izolare

În cazul grădinițelor, 404 și-a deschis larg ușile pentru copii, din cele 1.938 de grădinițe publice. Iar 994 urmează să obțină decizia de redeschidere.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal