Poluarea excesivă a râurilor cauzată de deversarea apelor uzate neepurate, lipsa stațiilor de epurare, nerespectarea zonelor de protecție a râurilor, bararea ilegală a cursului râurilor și modificarea albiei naturale a acestora. Sunt doar câteva dintre problemele râurilor mici din țara noastră, raportate în cadrul unei ședințe la Ministerul Agriculturii. La reuniune au mai fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Agenția de Mediu, Agenția Apele Moldovei.
Funcționarii de la Ministerul Agriculturii au prezentat o serie de activități desfășurate în scopul îmbunătățirii situației în domeniu. Printre acestea implementarea a șase proiecte pilot pentru reabilitarea bazinelor râurilor mici, realizarea cu suportul UNDP a proiectului de reabilitare a râului Camenca, alocarea surselor financiare pentru construcția stațiilor de epurare din Fondul Ecologic Național și Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, asigurarea inventarierii apelor.
Totodată, părțile au discutat despre Acordul de Grant alocat de România, în valoare totală de aproximativ 9,8 milioane de euro, pentru reabilitarea râului Bâc, despre necesitatea modificării Legii apelor și promovarea propunerilor de înăsprire a penalităților pentru încălcarea regimului de protecție a apelor.
Vezi și aceste știri

Salvatorii au fortificat mai multe diguri de protecție în sudul țării. Nivelul apei din râurile Prut și Nistru, sub observație (VIDEO)

Apa trece, problemele rămân. Cum poate fi combătută poluarea râurilor din R. Moldova, un proces în care s-au „înnămolit” soluțiile (VIDEO)
