Inspectorii de patrulare au primit mai multe dispozitive moderne de măsurare a vitezei și a nivelului alcoolului din sânge

Inspectorii de patrulare au primit mai multe dispozitive moderne de măsurare a vitezei și a nivelului alcoolului din sânge

Pentru o mare mare siguranță în trafic, 15 inspectorate de poliție teritoriale au fost dotate cu seturi de alcooltest. Dispozitivele constituie instrumente moderne care pot fi utilizate nu numai în cazul documentării incidentelor în trafic, dar și în procesul documentării altor categorii de infracțiuni sau contravenții cum ar fi, violență în familie, huliganism, leziuni corporale, servind ca suport pentru luarea deciziilor.

Totodată, pentru diminuarea ratei accidentare, la nivel național, polițiștii Inspectoratului național de securitate publică, implicați în activități de asigurare a securității traficului rutier și de prevenire a accidentelor rutiere, au primit 5 dispozitive laser de măsurare și înregistrare a vitezei.

„Accidentele rutiere din ultima perioadă, soldate cu urmări grave, se datorează, în mare parte, consumului de alcool la volan și vitezei excesive. În acest sens, aceste dispozitive vor consolida eforturile noastre de asigurare a unui climat de siguranță în comunitate. eforturi orientate spre consolidarea profesionalismului poliției și eradicării factorului de corupție”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu.

Dispozitivele moderne combină funcțiile unei camere video şi ale unui sistem laser care nu măsoară doar viteza, ci înregistrează şi alte abateri ce au loc pe trasee, pe timp de zi şi pe timp de noapte. Tehnologia este capabilă să obţină măsurători critice, chiar şi în cazul motocicliştilor şi să le susţină cu dovezi video şi fotografice.

Echipamentele au avantajul de a putea fi folosite individual de către poliţişti în interiorul sau în afara autoturismului de serviciu, sau pot fi amplasate pe un trepied, fără a fi necesară prezenţa unui operator în momentul înregistrării. Potrivit analizelor multianuale a situației accidentare, printre cauzele producerii accidentelor rutiere pe drumurile naționale, soldate cu victime, pe primul loc se situează accidentele provocate de viteză și stare de ebrietate la volan.

Procedura de achiziție a fost efectuată cu susținerea financiară a Uniunii Europene, în cadrul Strategie de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal