Un moldovean a fost reținut și eliberat de trei ori timp de 13 zile de așa zisa miliție transnistreană. Motivul - ar fi furat trei iepuri

Un moldovean a fost reținut și eliberat de trei ori timp de 13 zile de așa zisa miliție transnistreană. Motivul - ar fi furat trei iepuri

Un moldovean, locuitor al raionului Florești, ar fi fost reținut ilegal de pretinsa miliție din regiunea transnistreană, întrucât ar fi furat trei iepuri în anul 2015. Bărbatul a fost deținut timp de 13 zile, perioadă în care a fost arestat și eliberat de trei ori. Ieri, acesta a fost nevoit să treacă înot râul Nistru pentru a ajunge acasă. 

Reținerea a avut loc pe data de 31 august curent, iar timp de 13 zile, Constantin a fost ținut captiv în două locuri de detenție. În prima zi, a fost deținut într-un subsol din apropierea postului de control unde a fost reținut, iar alte 12 zile în subsolul „miliției” din orașul Camenca. Potrivit Promolex. reținerea bărbatului a avut loc într-o presupusă cauză penală pornită în 2015 în care acesta era învinuit și dat în căutare pentru furtul a trei iepuri.

Constantin a fost adus în fața unui pretins judecător al orașului Camenca care a decis să îl elibereze. Însă, pentru că era ora 21:00, colaboratorii așa zisei miliții i-au interzis să plece. În rezultat, a fost reținut pentru o altă zi.

A doua zi a fost eliberat, iar după 20 de minute, a fost reținut pentru un presupus caz de huliganism și aflarea în stare de ebrietate în loc public. Constantin a fost adus în mod repetat în fața unui judecător care a decis reținerea lui pentru alte nouă zile. Potrivit moldoveanului, în această perioadă, a fost eliberat de trei ori și de trei ori a fost reținut imediat pentru diverse motive formale.

Constantin a fost eliberat ieri, iar de frică să nu fie reținut din nou, a fugit printre case și a trecut înot râul Nistru. Într-un final, a ajuns acasă în raionul Florești.

Experții Promolex menționează că autoritățile de resort din partea dreaptă a Nistrului s-au sesizat imediat și au depus anumite eforturi pentru eliberarea lui Constantin.

„Din moment ce după 13 zile de la reținerea lui Constantin, nimeni nu știa absolut nimic despre starea și locul lui de aflare. Mai mult, acest caz arată odată în plus necesitatea aplicării măsurilor de protecție în privința victimelor ale căror drepturi și libertăți fundamentale au fost violate de către reprezentanții structurilor de facto din regiunea transnistreană”, se arată în declarația oficială a asociației.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal