Chiar dacă înregistrarea grupurilor de inițiativă a expirat, PACE și-a înaintat candidatul la funcția de președinte (VIDEO)

Chiar dacă înregistrarea grupurilor de inițiativă a expirat, PACE și-a înaintat candidatul la funcția de președinte (VIDEO)

Chiar dacă înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte a expirat la data de 11 septembrie, Partidului Acasă Construim Europa (PACE) și-a înaintat candidatul la funcția de președinte. Consiliul Național politic PACE a votat în unanimitate, în cadrul unei ședințe, la data de 6 septembrie candidatura Galinei Cotorobai.

„Curtea de Apel a făcut abuz și a emis o decizie ilegală, la comandă politică pentru a tergiversa procesul ca noi să nu reușim să înregistrăm candidatul și să colectăm semnături”, a menționat Nadejda Tatarciu, secretara partidului

La rândul său candidata Galina Cotorobai a dat mai multe promisiune pe care, spune ea, le va face în cazul în care va deveni președintă.

Publicitate

„Urmează să realizez un audit complex cu privire la bugetul alocat, la bunurile imobile și gestionarea acestora. Vom trage la răspundere vinovații, clădirea pompoasă va fi transformată într-un centru pentru mame. Va fi transmisă Ministerului Muncii. În această clădire vor avea loc evenimente și diferite întruniri a femeilor. În fața clădirii va fi instaurat un monumnet al mamei cu mulți copii”, a spus Galina Cotorobai.

„Toate acțiunile lor de înaintare a candidaturii sunt ilegale, întrucât ei nu se regăsesc în lista partidelor care își pot înainta un candidat”, a spus pentru jurnaliștii AGORA, președintele CEC, Dorin Cimil.

Precizăm că, CEC a înregistrat 13 grupuri de inițiativă. Astfel, 13 candidați vor lupta, pe 1 noiembrie curent, pentru fotoliul de președinte.

Doi candidați au fost deja înregistrați de CEC – președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

AGORA amintește că, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat la data de 11 septembrie, hotărârea Curții de Apel Chișinău, care a declarat inadmisibilă acțiunea Partidului Acasă Construim Europa înaintată împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC). Asta după ce PACE nu a fost înregistrat în lista partidelor care își pot înainta un candidat pentru alegerile prezidențiale din acest an.

CEC și-a motivat decizia prin faptul că pot să-și înainteze candidați formațiunile politice care au fost înaintate înainte de începerea perioadei electorale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal