Peter Michalko, despre cum oficialii (NU) respectă regulile anti-COVID: Oamenilor trebuie să li se dea un exemplu și să existe un semnal puternic din partea autorităților

Peter Michalko, despre cum oficialii (NU) respectă regulile anti-COVID: Oamenilor trebuie să li se dea un exemplu și să existe un semnal puternic din partea autorităților

„Trebuie să existe un semnal puternic din partea autorităților despre necesitatea de a respecta măsurile de protecție”. Aceasta este opinia ambasadorului UE în R. Moldova, Peter Michalko, în privința gestionării situației pandemice din țară. Oficialul a fost întrebat dacă este acceptabil ca oficialii din R. Moldova, în mod public și deschis să încalce regulile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

Fiind adus exemplul șefului statului, Igor Dodon, care în cadrul vizitelor sale în localitățile din țară interacționează fără mască de protecție cu bătrâni și copii, ambasadorul a menționat:

„Vreau să spun că este foarte îngrijorătoare situația cu COVID-19 și răspândirea infecției pentru aceste cifre pe care le vedem sunt foarte mari.

Aici este neapărat să subliniem că oamenilor trebuie li se dea un exemplu și să existe un semnal puternic din partea autorităților, din partea tuturor liderilor de opinie, reprezentanți la nivel înalt în stat și la toate nivelurile despre necesitatea de a respecta măsurile de protecție. Pentru că fără asta oamenii nu înțeleg în mod potrivit importanța acestor lucruri. Și vedem că este apreciată incorect dificultatea situației și a riscurilor. Aici autoritățile au rolul decisiv în această privință”, a spus Peter Michalko în cadrul unei conferințe de presă organizată de Infotag.

Oficialul a ținut să se adreseze cetățenilor pentru a le spune că este important ca regulile să fie respectate – igiena, distanța socială și purtarea măștilor. „Altfel nu va fi posibilă oprirea răspândirii virusului. Este cu impact asupra vieții oamenilor și cu impact economic, social”, a mai adăugat ambasadorul UE.

Vezi și: Pentru părinți și profesori - interzis, dar președintelui îi e permis: Șapte vizite de la Dodon, fără mască și cu multe strângeri de mâini (FOTO)

Publicitate

Amintim că pe 10 septembrie, președintele Igor Dodon a fost surprins din nou fără mască și încălcând distanța socială, recomandată de epidemiologi în contextul pandemiei COVID-19. Aceasta în timpul unor vizite în mai multe localități din nordul țării, având întâlniri cu funcționari, bătrâni și chiar copii. Mai mult, din imaginile publicate de Președinție se vede că șeful statului obișnuiește să-și dea jos masca atunci când intră într-un spațiu închis și nu ezită să le strângă mâna persoanelor pe care le întâlnește.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal