Demnitarii ar urma să declare valoarea de piață a bunurilor pe care le au în proprietate, dar și averile deținute de un cerc mai larg de persoane afiliate. Cel puțin, asta și-ar dori Ministerul Justiției, care lucrează în prezent la un asemenea proiect de lege.
„Reforma Autorității Naționale de Integritate (ANI) durează de ani de zile, a fost creat acest instrument, dar există încă probleme. S-a agreat ca, prin proiectul ce urmează a fi elaborat, în declarația de avere să nu fie indicat prețul bunului conform contractului, ci și prețul de piață al bunului. Când o să fie diferență mare, ANI o să aibă posibilitatea să-l cheme și să explice”, a declarat șeful de la Justiție, Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.
„Încercăm să lărgim cercul de persoane afiliate care au obligația să-și declare bunurile, ca să nu ne oprim la un anumit tip de rude, dar să lărgim cercul de persoane pe care un deputat și-ar putea înscrie bunurile. Asta este esența proiectului pe care urmează să-l promovăm”, a adăugat oficialul.
Proiectul ar urma să fie elaborat și propus spre aprobare în acest an.
Vezi și aceste știri

ANI refuză inițierea controlului averii și al intereselor personale ale lui Furculiță

Apartamente vândute mai scump, dar mașini cumpărate mai ieftin. Veniturile și averile deputaților PSRM

Dividende de milioane, sute de terenuri și donații de mii de euro. Ce venituri și averi declară deputații din Pro Moldova

Ar fi cumpărat o casă în valoare de 3 milioane de lei la prețul de jumătate de milion de lei. Ce averi mai are și ce mașini conduce deputatul Bogdan Țîrdea

Averile noilor miniștri din Guvernul Chicu: Salarii de 80 de mii pe lună sau venituri anuale de peste 400 de mii de lei
