De unde Pro Moldova va lua bani pentru campanie? Candu: „Potrivit legislației, am dreptul să iau un împrumut”

De unde Pro Moldova va lua bani pentru campanie? Candu: „Potrivit legislației, am dreptul să iau un împrumut”

Candidatul Partidului Pro Moldova la prezidențiale, Andrian Candu, ar urma să ia un împrumut de la Ministerul Finanțelor, astfel încât să-și poată desfășura campania electorală. A mai spus că, în prezent, poartă discuții cu câțiva agenți economici care ar putea deveni sponsori.

„Vom face o campanie cu minimul pe care-l avem, foarte limitați în anumite resurse. Nu cred că vom avea bani să desfășurăm foarte mult. Potrivit legislației, am dreptul să iau un împrumut, ceea ce o să fac. Deja am început să discut cu câțiva oameni de afaceri, vor fi contribuțiile echipei și cât o să reușim să colectăm în acel fond electoral. E mai ușor să folosești promovarea online, decât să ajungi pe ecranele televizoarelor. Poate câteva bannere o să am, poate în centre raionale, fiindcă în Chișinău sunt scumpe”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Politicianul nu a dat însă numele potențialilor sponsori: „Sunt niște agenți economici. În momentul în care o să existe înțelegere, o să fie raportat transparent”.

Publicitate

Deși inițial a ezitat să numească o sumă, într-un final, a declarat că plănuiește cheltuieli de aproximativ 1,5 milioane de lei în această campanie electorală.

Menționăm că, pentru desfășurarea campaniei electorale, concurenții de la prezidențialele din acest an au dreptul la credite fără dobândă în sumă de până la 50 de mii de lei.

Cel mult 13 candidați vor lupta la scrutinul din 1 noiembrie 2020. Doi au fost deja înregistrați de CEC – președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

Mai pretind la funcția de șef al statului – lidera PAS, Maia Sandu, Tudor Deliu, de la PLDM, președintele Pro Moldova, Andrian Candu, liderul PUN, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, desemnat de blocul Unirea, Violeta Ivanov, de la PP Șor, Serghei Toma, înaintat de Partidul Oamenilor Muncii. Mai sunt cinci candidați independenți – Ion Costaș, Constantin Oboroc, Alexandr Kalinin și Igor Dodon, ultimul fiind susținut de PSRM.

Pentru a fi înregistrat în cursă, candidatul trebuie să prezinte între 15 mii și 25 de mii de semnături colectate în susținerea sa.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal