Ministrul de Interne primește o pensie de 6.400 de lei, după un proces de judecată cu CNAS. Iată care a fost nemulțumirea

Ministrul de Interne primește o pensie de 6.400 de lei, după un proces de judecată cu CNAS. Iată care a fost nemulțumirea

Ministrul Afacerilor interne, Pavel Voicu, are o pensie de 6.400 de lei. Suma a fost recalculată după un proces de judeactă cu Casa Națională de Asigurări Sociale. Despre aceasta a comunicat chiar Voicu în cadrul unui interviu pentru UINIMEDIA. „O să susțin toți colegii mei dacă o să le fie încălcate drepturile și cu un sfat, doar cu prevederile legale”, a mai adăugat ministrul. 

Actualmente, angajaților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne li se calculează pensii cuprinse între 3.000 de lei și 7.000 de lei. Aceasta în dependență de funcția deținută, precizează ministrul Pavel Voicu. Însuși el, obține o pensie de 6.400 de lei. Până la aceasta, însă, ministrul a avut contradicții cu calculele anterioare ale CNAS.

„Am plecat la pensie în 2012 și mi s-a calculat o pensie de 3.300 de lei. Apoi eu m-am întors în sistem și am mai acumulat 5 ani de staj. Pentru toată această perioadă mi s-a oprit bani pentru fondul de pensionare, din salariu. Eu am trecut la alte etape, primind și gradul de colonel și au fost și reformele în cadrul sistemului de salarizare. Astfel am considerat că mi s-a încălcat un drept. Dacă nu aveam câștig de cauză, consideram că statul m-a dezis de aceasta”, a explicat Voicu.

Publicitate

Ministrul a precizat că în cazuri similare va susține colegii săi din cadrul MAI să-și apere drepturile.

Voicu a mai adăugat că nu consideră că polițiștii se pensionează prea devreme.

„Atunci când „neprietenii” polițiștilor spun că este Codul Muncii și trebuie respectat și să se răsfrângă către toți, iar polițiștii trebuie să iasă la pensie cum iese și altă categorie de cetățeni. Dar când vorbim de alte activități caracteristice spunem: „dar el a depus jurământul și să facă cum a depus jurământul”. Imaginați-vă că începi să urmărești un infractor, iar e ora 17:00 și lași și pleci acasă. Noi activăm și sâmbăta și duminica și de sărbători. Este un factor psihologic. Și ofițerii de urmărire penală, atunci când participă la chestionarea unor cazuri de omocidere, accidente rutiere cu deces - este un stres extraordinar. Consider că nu este devreme plecarea polițiștilor după 25 de ani de activitate”, a spus Voicu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal