Consilierii PAS din CMC: „Schema furtului miliardului este implementată cu succes în Consiliul Municipal și Primăria Chișinău” (VIDEO)

Consilierii PAS din CMC: „Schema furtului miliardului este implementată cu succes în Consiliul Municipal și Primăria Chișinău” (VIDEO)

Aleșii locali ai Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliului Municipal Chișinău acuză alți consilieri că ar prejudicia masiv bugetul statului. Aceștia susțin că modalitatea scoaterii la licitație a unor terenuri din municipiul Chișinău este ilegală. Mai cu seamă, aceștia au făcut referire la un teren situat în sectorul Ciocana al capitalei. 

„Cetățenii R. Moldova au auzit despre furtul miliardului și au rămas frapați, dar ei nu cunosc că aceste scheme sunt implementate cu succes în Consiliul Municipal și Primăria Chișinău. Aici mă refer la modalitatea scoaterii la licitație a terenurilor. Schema de înstrăinare a terenurilor la prețuri de nimic este modalitatea prin care se prejudiciază bugetul consiliului minicipal”, susține Vasile Grădinaru, președintele fracțiune PAS în Consiliului Municipal Chișină.

Consilierul mai spune că potrivit unui documnet de urbanism care este în vigoare cu privire la terenul din sectorul Ciocana prevede ca în zonă să fie construite imobile, construcții multietajate, gradinițe, școli și drumuri. Însă, în decizia Consiliului Municipal, ar fi stipulat că sunt scoase la licitație 11, 66 hectare unde urmează a fi construite doar cosntrucții rezidențiale cu cel puțin 13 etaje.

Publicitate

„Terenul din sectorul Ciocana cu suprafața de 11,66 hectare ar putea să nu fie într-un final cumpărat, pentru că un documnet de urbanism care astăzi este în vigoare prevede că pe acest teren urmează a fi construite și imobile, și construcții multietajate, dar și gradinițe, școli și drumuri. Dacă e să ne uităm în decizia Consiliului Municipal, vedem că sunt scoase la licitație 11, 66 hectare și urmează a fi doar construcții rezidențiale cu 13 și mai multe etaje. Acum fie noi nu vom avea grădinițe, școli și drumuri pe acest sector, fie nu vom încasa venutul pe care noi îl așteptăm”, mai spune indigrat Grădinaru.

Anterior, consilierii PAS au spus că terenul urma să fie pus la licitație contra unei sumei de aproape 200 milioane de lei și că zona se va transforma într-un șantier și nu e clar cine va dezvolta infrastructura. Iar activistul civic, Andrei Tudos, a menționat că terenul ar costa mult mai mult decât prețul solicitat de municipalitate, iar acesta ar trebui să rămână în proprietatea primăriei, care la rândul ei, ar trebui să se focuseze pe revitalizarea albiei râului Bîc și zonei industriale Tracom.

AGORA amintește că la începutul lunii august, consilierii Platformei DA și PSRM au votat proiectul de decizie cu privire la terenul de pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Atunci, consilierul PAS, Alex Trubca, critică dur decizia luată de colegii săi din alte fracțiuni.

În replică, consiliera Platformei DA Aliona Mandatîi, a spus că scopul vânzării în urma licitației este construcția unui complex rezidențial, case de locuit și extinderea sectorului Ciocana.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal