COVID-19 a luat viața altor 14 pacienți: Printre victime, o asistentă medicală ce activa într-o instituție din Bender

COVID-19 a luat viața altor 14 pacienți: Printre victime, o asistentă medicală ce activa într-o instituție din Bender

În decursul ultimelor 24 de ore, alte 14 persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19. Ministerul Sănătății informează că printre cei decedați se numără și o asistentă medicală. Acesta este al 34-lea caz letal în rândul cadrelor medicale.

Din viață s-a stins asistenta medicale Vera Constantinova, care avea 70 ani. Potrivit Ministerului Sănătății, femeia activa în cadrul Policlinicii din orașul Bender. „Exprimăm sincere condoleanțe familiei și putere să treacă peste aceste momente grele”, se arată în mesajul ministerului. Până la ora actuală, 34 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.

De altă parte, numărul total al cazurilor de deces pe timp de pandemie, cauzate de infecția COVID-19, ajunge la 1.144 în R. Moldova. Aceasta după ce marți au mai fost anunțate alte 13 cazuri noi:

A decedat un bărbat de 67 ani, din raionul Fălești, internat la IMSP SR Fălești, pe 12 septembrie. Comorbidități: boală cardiovasculară.

O altă victimă este o femeie de 81 ani, din mun. Chișinău, transferată de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 12 septembrie, cu pneumonie interstițială bilaterală, formă fulminantă.

Încă o femeie de 76 ani, din mun. Chișinău a decedat. Pacienta a fost transferată de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 12 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică.

Un bărbat avea 82 ani și era din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, angină pectorală de efort CF III.

Alt bărbat de 59 ani, din raionul Ialoveni, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 25 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

O pacientă decedată, avea 95 ani, din mun. Chișinău a fost transferată de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 11 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

Un alt bărbat de 77 ani, din raionul Florești, internat la IMSP SR Florești, pe 4 septembrie. Comorbidități: hipertensiunea arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II.

A decedat o femeie de 60 ani, din raionul Nisporeni, internată la IMSP SR Nisporeni, pe 7 septembrie, cu pneumonie polisegmentară bilaterală.

O femeie de 67 ani, era din raionul Ungheni a decedat la domiciliu. Comorbidități: bronhopneumonie bilaterală.

Un bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău, a fost internat la SCM „Sfânta Treime”, pe 20 august. Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, cardiopatie mixtă, boală oncologică.

Alt bărbat de 81 ani era din Transnistria. Comorbidități: bronhopneumopatia obstructivă cronică, boală ischemică a cordului.

O pacientă de 69 ani, din mun. Chișinău a fost internată la Spitalul Clinic Republican, pe 26 august. Comorbidități: cardiopatie mixtă, obezitate gr. II.

A decedat și un bărbat de 75 ani, din UTA Găgăuzia, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 25 august. Comorbidități: cardiopatie mixtă, obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. II.

Menționăm că marți au fost confirmate alte 527 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul total a ajuns la 43.734 de cazuri.

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal