Șeful de la Educație, după ceremonia de inaugurare a veceului școlar: „E strigător la cer. Cât de cinic trebuie să fii?”

Șeful de la Educație, după ceremonia de inaugurare a veceului școlar: „E strigător la cer. Cât de cinic trebuie să fii?”

Șeful de la Educație, Igor Șarov, spune că este „profund revoltat” și că nu-și poate explica ceremonia de inaugurare a veceului de la o școală din raionul Rîșcani, în prezența unui deputat socialist. „E strigător la cer”, a spus el.

„Sunt profund revoltat, să nu zic indignat. Am semnat un ordin despre interzicerea accesului persoanelor străine în instituțiile de învățământ, am făcut o sesizare la ANSP, prin care am solicitat pedepsirea contravențională, dacă agenția va considera. E strigător la cer. Eu nu voi permite niciun fel de propagandă electorală pe teritoriul școlii. Lăsați școala în pace, lăsați profesorii în pace”, a declarat Igor Șarov în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Nu înțeleg cât de cinic trebuie să fii să pui o panglică roșie ținută de doi copii și să te înghesui cine primul taie panglica. Veceul este un muzeu sau altceva?”, a adăugat acesta.

Publicitate

Cât despre comentariul președintelui la criticile sale, precum că ar trebui să se documenteze și că ar putea fi demis, Șarov a spus: „Mi-am expus un punct de vedere, trăim într-un stat democratic, fiecare își expune punctul de vedere. În ce privește problemele legate de comentarii, azi a fost un comunicat al Guvernului, în care a fost declarat că nu comentăm declarațiile politicienilor implicați în campanie. Ce privește demisia, există legislație”.

Amintim că ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a criticat nerespectarea măsurilor epidemiologice de către „unii reprezentanți ai puterii”. „Gesturi sfidătoare la adresa întregii societăți”, a reacționat acesta, după ce președintele Igor Dodon a publicat poze de la o vizită la o școală din nordul țării, în care apare fără mască și fără a respecta distanța socială.

În replică, Igor Dodon l-a îndemnat pe șeful de la Educație să se documenteze. „Dacă aș dori, mâine ar fi demis”, a spus președintele.

Nu este însă singura vizită politică într-o instituție de învățământ. Ulterior, un deputat socialist, primarul satului și președintele de raion au inaugurat, în cadrul unei ceremonii, toaleta școlii din localitatea Hiliuți, raionul Rîșcani. Pozele de la eveniment, în care cei trei taie panglica de la intrarea în veceu, au devenit în scurt timp virale.

După acest caz, Igor Șarov a emis un ordin prin care a interzis, pe perioada stării de urgență, accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal