„E penibil ceea ce vedem”. Doi deputați, despre inaugurarea WC-ului unei școli cu panglică roșie și oficiali

„E penibil ceea ce vedem”. Doi deputați, despre inaugurarea WC-ului unei școli cu panglică roșie și oficiali

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco califică drept penibil cazul din cadrul gimnaziului din Hiliuți, unde adminstrația instituției a decis să inaugureze noul WC cu mult fast, panglică roșie și invitați speciali din rândurile oficialilor. Iar parlamentarul socialist, Vasile Bolea spune că „prezența președintelui raionului, a primarului și a deputatului ales pe circumscripție este un lucru exagerat”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

„Primarul de la PAS a fost invitat de Mizdrenco (deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, regret că a acceptat. E absolut ridicol ce s-a întâmplat. Îmi cer scuze, chiar dacă PAS nu are o implicare directă. E penibil ceea ce vedem. Salut ordinul dlui ministru Șarov. Cred că toți trebuie amendați”, a menționat Sergiu Litvinenco.

„Ce ține de panglică, e exagerat. În ceea ce ține de sărbătorire, atunci când se repară un veceu, discutând cu colegii, mi-au spus că de vreo 20 de ani copiii din acest gimnaziu mergeau afară, și în ploaie, și în vânt, la veceu în curte. Faptul că se creează condiții în școlile noastre e un lucru bun. Părerea mea e că prezența președintelui raionului, a primarului și a deputatului ales pe circumscripție este una exagerată”, a spus Vasile Bolea.

Amintim că ieri, un WC a fost inaugurat într-o școală din Rîșcani, cu panglică roșie și implicarea elevilor. În fotografie apar președintele raionului, socialistul Vasile Secrieru, primarul satului, Alexandru Sandu, ales din partea ACUM, și deputatul socialist Vladimir Mizdrenco. Din toți adulții din poză, doar primarul satului poartă mască.

Publicitate

La scurt timp, șeful de la Educație, Igor Șarov, a venit cu o reacție la acest subiect. Acesta a spus că este „profund revoltat” și că nu-și poate explica ceremonia de inaugurare a veceului, în prezența unui deputat socialist. „E strigător la cer”, a spus el.

Amintim că ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a criticat nerespectarea măsurilor epidemiologice de către „unii reprezentanți ai puterii”. „Gesturi sfidătoare la adresa întregii societăți”, a reacționat acesta, după ce președintele Igor Dodon a publicat poze de la o vizită la o școală din nordul țării, în care apare fără mască și fără a respecta distanța socială.

În replică, Igor Dodon l-a îndemnat pe șeful de la Educație să se documenteze. „Dacă aș dori, mâine ar fi demis”, a spus președintele.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal