O celebră rețea de retail, printre primii parteneri care se alătură proiectului Banca de Alimente (VIDEO)

O celebră rețea de retail, printre primii parteneri care se alătură proiectului Banca de Alimente (VIDEO)

Kaufland este printre primii parteneri care se alătură proiectului Banca de Alimente. Acesta a fost inițiat de Diaconia, în ideea prevenirii risipei alimentare și de a oferi o nouă șansă alimentelor aflate la limita scadenței. I-am însoțit pe cei din echipa Diaconia ca să vedem drumul pe care îl parcurg alimentele de la donatori și până la beneficiari.

„Combaterea risipei alimentare este mai mult decât o prioritate pentru noi - este o responsabilitate pe care ne-o asumăm. Pe lângă toate operațiunile pe care le-am adoptat la nivel de business, ne bucurăm că suntem printre primii parteneri ai proiectului Banca de Alimente inițiat de către Diaconia, care are drept scop să aducă o contribuție ce ține de risipa alimentară, dând o a doua șansă produselor”, Cristina Aramă, PR Manager Kaufland Moldova.

Publicitate

Autor:

...

Banca de Alimente este un mecanism popular în toată lumea, care pune în valoare alimentele aflate la limita scadenței de la raft sau din depozite. Donate de marii actori din producere sau retail, acestea pot ajunge pe masa categoriilor vulnerabile ale populației

„Banca de Alimente nu are propriii beneficiari ci vine să îmbunătățească calitatea serviciilor pe care le dau deja prestatorii – de asta banca de Alimente lucrează cu servicii sociale, nu cu indivizi. Înmulțește, sprijină efortul. Dăruirea nu înseamnă risipă. Dăruire înseamnă a aduna împreună eforturi și a hrăni oameni care aparent nu au nicio șansă”, Igor Belei, Misiunea Socială Diaconia.

Autor:

Banca de Alimente presupune zero risipă!

Alimentele ajunse la depozitul Diaconia trebuie să ajungă la beneficiari în limita termenului de valabilitate și după necesitățiÎn grija pentru sănătatea beneficiarilor, sunt respectate toate normele sanitare

„Noi am acceptat acest parteneriat cu medicii de la Spitalul Salvării care lucrează în zona COVID-19 și care sunt cazați la noi. Avem acoperite cheltuielile pentru șederea lor aici, dar nu avem acoperire pentru detergenți, materiale pentru igienă, plus alimentația cel puțin pentru micul dejun. Deci aici e un număr mai mic de persoane și am zis să fie o dată la 2 săptămâni. Minim 5 persoane, maxim 9, vor beneficia zilnic de aceste produse la micul dejun”, Mariana Enachevici, Directoare executivă „Ave Copiii”.

Autor:

Banca de alimente este deschisă către toți actorii din retail. Kaufland îndeamnă și alți agenți economici să se alăture proiectului, donând produse.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal