Dodon, despre interdicția Ministerului Educației de a lăsa politicienii să vină în școli: Voi respecta când voi fi candidat la alegeri prezidențiale

Dodon, despre interdicția Ministerului Educației de a lăsa politicienii să vină în școli: Voi respecta când voi fi candidat la alegeri prezidențiale

Actualul președinte, Igor Dodon, susține că va respecta ordinul Ministerului Educației, prin care se interzice accesul în școli a persoanelor ce nu au tangență cu procesul educațional. Aceasta atunci când va fi înregistrat în calitate de candidat la șefia statului. Acum însă, Dodon consideră că poate merge în instituții de învățământ pentru a discuta problemele ce frământă profesorii, în pofida faptului că în ordin se menționează că sunt interzise „întâlniri cu demnitari de stat”.

„Am văzut acest ordin ieri. Ar fi bine să fie permanent, nu doar pe campania electorală. Consider că nu au ce căuta politicienii în campania electorală prin școli și grădinițe mai ales în situație de COVID.

Voi respecta sau nu? Evident că în calitate de candidat electoral, când voi fi, evident că voi respecta. În calitate de președinte, până voi fi înregistrat în campanie, eu pot să am întrevederi la inițiativa directorului. Ieri am avut în liceul din Leova. Am discutat cu profesorii mai multe subiecte care pe ei îi interesează și nu sunt legate de electorale.

Publicitate

Dar eu sunt de acord că în procesul educațional, mai ales în campanie electorală nu trebuie să permitem la nimeni să facă acțiuni politice. De aceea îl susțin pe ministru cu acest demers”, spune Igor Dodon în cadrul unei ediții „Președintele Răspunde”.

Reacția lui Igor Dodon vine după ce ieri, 17 septembrie ministrul Educației, Culturii și Cercetări a emis un ordin, valabil pe perioada stării de urgență. În document se menționează că se interzice accesul în instituțiile de învățământ a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional: manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitari de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice.

Nerespectarea prevederilor constituie „abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați”.

Aceasta după ce au fost înregistrate un șir de evenimente politice în cadrul instituțiilor de învățământ.Pe lână vizitele lui Igor Dodon în școli, tot mai frecvente în ultima perioadă, zilele trecute un deputat socialist, primarul satului și președintele de raion au inaugurat, în cadrul unei ceremonii, toaleta reparată a școlii din localitatea Hiliuți, raionul Rîșcani. Pozele de la eveniment, în care cei trei taie panglica de la intrarea în veceu, au devenit în scurt timp virale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal