Un show de focuri, expoziții și concursuri de desen, deși este pandemie: Autoritățile din Chișinău anunță program distractiv sub podul de la Telecentru

Un show de focuri, expoziții și concursuri de desen, deși este pandemie: Autoritățile din Chișinău anunță program distractiv sub podul de la Telecentru

Trucuri executate de bicicliști, concurs de desen cu creta pe asfalt și un show cu flăcări. Acestea sunt elementele din programul distractiv, anunțat de autoritățile orașului Chișinău în spațiul proaspăt renovat de sub podul de la Telecentru. Evenimentele vor avea loc în zilele de weekend, începând cu ora 10:00. Totuși, în condiții de pandemie autoritățile nu menționează cum vor gestiona evenimentul pentru a fi evitate aglomerările.

„Sâmbătă și duminică spațiul de sub podul de la Telecentru va fi transformat într-o zona pietonală, unde copiii și părinții, vor putea participa la mai multe evenimente distractive”, anunță primarul capitalei, Ion Ceban.Programul include concursuri pentru copii, în cadrul căror aceștia vor putea desena cu creta colorată pe asfalt.

Autoritățile mai promit că Federația de cicliști va organiza pentru cei prezenți la fața locului un show cu diverse trucuri pe bicicletă. „Invitați au fost și membrii comunității pasionați de skateboard și role”, precizează Ceban.

Spațiul va găzdui și câteva expoziții. Iar sâmbătă, la ora 19:30, se va organiza un show cu elemente de foc.

„În funcție de interesul comunității față de aceste evenimente, municipalitatea va reveni cu un program exact și mult mai diversificat. Ne propunem să transformăm capitala într-un loc în care cetățenii să se relaxeze și să se simtă bine alături de cei dragi”, scrie Ceban.

Evenimentul este anunțat pe timp de pandemie când autoritățile îndeamnă cetățenii să evite aglomerările. Restricțiile prevăd interzicerea manifestațiilor în grupuri mai mari de 50 de persoane.

În aceste condiții, organizatorii nu precizează ce măsuri vor fi întreprinse la evenimentul din weekend pentru a fi respectate regulile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

AGORA menționează că potrivit ultimei decizii a CNESP din 11 septembrie, a fost prelungită starea de urgenţă în sănătate publică, până la data de 30 septembrie inclusiv, pe întreg teritoriul R. Moldova.

În continuare se interzicerea aflarea în locurile publice așa ca păduri, parcuri, alei, plaje, în grupuri mai mari de trei persoane. Se impune respectarea distanţei fizice de 1 metru, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice.

Deși CNESP interzicerea aflarea copiilor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, parcuri de distracţii şi zone de agrement, sub podul de la Telecentru se organizează concursuri pentru copii.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal