Noi alerte de călătorie în Grecia, Spania și Israel

Noi alerte de călătorie în Grecia, Spania și Israel

Grecia, Spania și Israel au aprobat noi reguli de acces a cetățenilor străini pe teritoriile lor. Asttfel, cetățenii Republicii Moldova, care planifică să se deplaseze în aceste țări, sunt rugați să consulte mai întâi dacă întrunesc condițiile și dețin actele necesare. 

Israel

Autoritățile israeliene au aprobat introducerea carantinei totale în Statul Israel începând cu date de 18 septembrie 2020 (ora 14.00) și până la 11 octombrie 2020. Această perioadă ar putea fi extinsă sau micșorată în funcție de evoluția situației epidemiologice în Israel.

Publicitate

Grecia

Autoritățile elene au anunțat decizia de prelungire a interdicției temporare de intrare pe teritoriul Greciei a cetățenilor țărilor non-UE pentru o perioadă de două săptămâni, începând cu 15 septembrie 2020, între care și cetățenii Republicii Moldova (Decizia ministerială cu nr. 36651 publicată în Monitorul Oficial al Guvernului elen). Excepție de la prezenta Decizie face categoria de cetățeni, inclusiv ai Republicii Moldova, care posedă permisul de ședere a unui stat membru UE sau din zona Schengen.

Totodată, potrivit autorităților elene, la un interval de două săptămâni, în baza observațiilor situației epidemiologice și în conformitate cu recomandările Uniunii Europene, lista țărilor non-UE, care vor putea călători în Republica Elenă va fi actualizată.

Spania

Spania a prelungit până pe 30 septembrie interdicțiile de călătorie. Intrările pe teritoriul spaniol sunt PERMISE doar pentru următoarele categorii de persoane:

- rezidenții statelor membre UE, statelor asociate spațiului Schengen, Andorrei, Monaco, Vaticanului și San Marino;

- titularii unei vize de lungă ședere a unui stat UE sau unui stat asociat spațiului Schengen;

- lucrătorii transfrontalieri;

- profesioniștii în domeniul sanitar sau din serviciile de îngrijire a bătrânilor, care se îndreaptă la locul de exercitare a muncii;

- transportatorii de mărfuri, inclusiv echipajele navelor și personalul aeronautic necesar pentru desfășurarea activităților de transport aerian;

- străinii acreditați în Spania ca membri ai misiunilor diplomatice, oficiilor consulare și organismelor internaționale, militare și de protecție civilă și membrii organizațiilor umanitare, pentru exercitarea atribuțiilor oficiale;

- studenții care își fac studiile într-un stat UE sau stat asociat spațiului Schengen și care dețin un permis de ședere sau viză de studii valabilă;

- muncitorii migranți de înaltă calificare, munca cărora nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, inclusiv participanții la evenimente sportive de nivel înalt care au loc în Spania. În ambele cazuri aceste circumstanțe trebuie justificate documentar;

- persoanele care călătoresc din motive de familie imperative, documentate corespunzător;

- persoanele care pot dovedi cu dovezi corespunzătoare cauze de forță majoră sau situații de necesitate;

- muncitorii sezonieri din sectorul agricol (posesori ai unui contract de muncă);

- rezidenții următoarelor țări: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay și China.

Informația detaliată privind condițiile de călătorie în alte state poate fi accesată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene sau aici.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal