48 de clase de elevi din școlile din Chișinău, plasate în carantină. Printre cei infectați cu COVID-19 se numără 106 copii și 74 de profesori

48 de clase de elevi din școlile din Chișinău, plasate în carantină. Printre cei infectați cu COVID-19 se numără 106 copii și 74 de profesori

Pe 21 septembrie, autoritățile municipale raportează 106 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din școlile din Chișinău. Astfel, 48 de clase sunt în autoizolare, fiind conectați la studii online 1.668 de copii. Datele sunt prezentate de viceprimara Angela Cutasevici în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.

Pe lână cazurile de infectare în rândul elevilor, totodată sunt confirmate 74 de infectări în rândul cadrelor didactice care activează în școlile din municipiul Chișinău. În autoizolare se află alți 43 de profesori. Cadre nedidactice, infectate sunt raportate 20 , iar în autoizolare- 11 persoane.

Astfel, pe 21 septembrie, 48 de clase de elevi, din 23 de instituții de învățământ sunt în carantină. Autoritățile municipale dau asigurări că toți cei 1.668 de copii sunt instruiți corespunzător în regim online.

Publicitate

De altă parte, și în grădinițe sunt confirmați doi copii cu COVID-19. Alți 84 de copii de vârstă preșcolară sunt în autoizolare. Până acum 19 educatori au fost testați pozitiv la COVID-19, iar 22- sunt în autoizolare. Din categoria cadrelor nedidactice, 15 persoane sunt confirmate și 31 de persoane sunt în autoizolare. Astfel, în prezent, două grupe din grădinițe sunt plasate în autoizolare.

„Este foarte important ca fiecare elev, părinte, profesor și director să fie responsabil și să conștientizeze importanța respectării măsurilor de protecție conform recomandărilor oficiale”, a menționat Angela Cutasevici.

În contextul celor menționate, părinții sunt rugați să monitorizeze starea de sănătate a copiilor, să efectueze zilnic dimineața termometria, înainte de a-i trimite la școală sau grădiniță. Copilul trebuie să rămână acasă dacă are temperatura mai mare de 37 C sau la apariția semnelor ca: dureri în gât, eliminări nazale, dureri de cap sau tuse. În așa caz se contactează medicul de familie și este informat despre situație dirigintele sau educatorul copilului.

Până acum în orașul Chișinău au fost confirmate 19.996 de cazuri de infecție cu COVID-19. Dintre acestea, 13.376 de persoane s-au vindecat. Totuși, 411 cazuri s-au soldat cu deces. Totată, pe 21 septembrie, sub supraveghere medicală se află 10.896 de persoane.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal