*Categoria „Tribuna partidelor” este una care reflectă activitatea diferitor formațiuni politice. Materialele nu sunt știri publicate de redacția AGORA. Acest material este sponsorizat.

Mai multe proiecte de infrastructură, date în exploatare de echipa Partidului „ȘOR” în localități rurale în acest week-end

Mai multe proiecte de infrastructură, date în exploatare de echipa Partidului „ȘOR” în localități rurale în acest week-end

Echipa Partidului „ȘOR” a finalizat mai multe proiecte de infrastructură în localități rurale din diferite raioane ale țării, fiind date în exploatare în acest week-end. Printre acestea se numără încă o localitate din raionul Orhei unde a fost finalizat proiectul de iluminat stradal, un sat din raionul Edineț unde au fost inaugurate șase treceri pietonale iluminate, un sat din raionul Telenești în care echipa lui Ilan Șor a amenajat și inaugurat un teren de joacă pentru copii și o comună din raionul Fălești, unde a fost amenajată o stație de așteptare a transportului public.

Ciocâlteni este încă o comună din raionul Orhei cu iluminat stradal total. Asta după ce și în satul Ciocâlteni a fost instalat un sistem modern de iluminat stradal. Anterior, echipa lui Ilan Șor a aprins lumina și pe străzile satelor Fedoreuca și Clișova Nouă din componența comunei Ciocâlteni.

În satul Ciocâlteni a fost montată o rețea electrică de 9 kilometri cu 350 de corpuri de iluminat de tip LED. În sat au fost modernizate și cele șapte puncte de transformare a curentului.

În cadrul ceremoniei de dare în folosință a sistemului de iluminat public stradal, primarul comunei Ciocâlteni, Tudor Digori a menționat că echipa Partidului „ȘOR” a implementat în comună un proiect care, până nu demult, părea un vis.

„Împreună cu echipa Partidului „ȘOR” am realizat un lucru frumos la noi. Desigur că nu ne oprim aici și vom moderniza satul nostru așa încât să ne invidieze toți vecinii”, a spus primarul.

În total, străzile celor trei sate din comuna Ciocâlteni din raionul Orhei sunt iluminate de 550 de LED-uri.

Prezent la evenimentul de la Ciocâlteni, președintele raionului, Dinu Țurcanu a menționat că Orhei este tot mai aproape de obiectivul de a deveni cel mai iluminat raion din țară.

„Cu darea în folosință a încă unui sistem de iluminare stradală, noi am mai făcut un pas în direcția transformării Orheiului în cel mai iluminat raion de pe harta Moldovei. Acest succes îl datorăm, în primul rând, susținerii de care beneficiem din partea echipei lui Ilan Șor”, a spus președintele raionului.

Iar în satul Trinca, raionul Edineț, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat șase treceri de pietoni iluminate cu roșu strident. În cadrul ceremoniei de inaugurare a trecerilor, primarul Anatolie Gudumac a spus că acest proiect va crește securitatea cetățenilor.

„Trecerile de pietoni au fost amenajate în cele mai aglomerate zone ale localității, astfel ca cetățenii noștri să traverseze carosabilul în siguranță pe timp de noapte. Este un prim proiect susținut de Partidul „ȘOR” la noi și nu ultimul”, a spus primarul.

Consilierul raional Edineț din partea Partidului „ȘOR”, Svetlana Panciuc a menționat că trecerile de pietoni iluminate cu roșu strident este primul proiect de acest fel preluat de la Orhei și implementat în raionul Edineț.

Tot în acest week-end, în satul Cucioaia, raionul Telenești, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat un teren de joacă pentru copii.

„Este un proiect important pentru comunitatea noastră, deoarece reprezintă o investiție făcută în copii noștri, în viitorul lor, deci al țării. E un succes al nostru comun cu echipa Partidului „ȘOR” și un lucru făcut bine pentru toată lumea din localitate”, a spus Nicolae Rotaru, primarul comunei Ghiliceni în cadrul ceremoniei de inaugurare a terenului de joacă de la Cucioaia.

Iar în comuna Logofteni din raionul Fălești, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat în acest week-end o stație de așteptare a transportului public. Renovarea acesteia este o altă inițiativă frumoasă a lui Ilan Șor. “În toate timpurile stațiile au fost cartea de vizită a unei localități. Pentru oaspeții unei localități acestea arată cât de gospodari sunt oamenii din satul respectiv. Îi mulțumim pentru contribuție”, a declarat primarul, Iosif Godlevschi.  

Amintim că, în acest an, echipa Partidului „ȘOR” s-a angajat să asigure cu iluminat public stradal peste o sută de localități din țară, inclusiv toate satele din raionul Orhei. În zeci de localități rurale deja au fost instalate sisteme de iluminat public, în alte câteva zeci lucrările fiind în toi. În paralel, echipa lui Ilan Șor amenajează în localitățile cu primari din partea formațiunii terenuri de joacă pentru copii. Proiectul iluminării trecerilor de pietoni, implementat acum doi ani în orașul Orhei, a fost extins, recent, și în alte raioane ale țării.

P.

Vezi și aceste știri
Cod galben de inundații în România! Regiunile afectate

Cod galben de inundații în România! Regiunile afectate

Încă două state au decis să accepte prelungirea termenului de valabilitate a pașapoartelor R. Moldova

Încă două state au decis să accepte prelungirea termenului de valabilitate a pașapoartelor R. Moldova

Machine Learning și Inteligență Artificială. Endava Moldova dezvoltă zone noi din domeniile de analiză a datelor

Machine Learning și Inteligență Artificială. Endava Moldova dezvoltă zone noi din domeniile de analiză a datelor

Advertoriale
Pentru IMM – Victoriabank te ajută să-ți construiești o afacere modernă, durabilă și profitabilă cu Eu4Business EBRD Credit Line

Pentru IMM – Victoriabank te ajută să-ți construiești o afacere modernă, durabilă și profitabilă cu Eu4Business EBRD Credit Line

Complexul locativ Alpha Residence și-a deschis ușile pentru locatari ( VIDEO)

Complexul locativ Alpha Residence și-a deschis ușile pentru locatari ( VIDEO)

Cum să-ți crești de la 0 o afacere în regiune și să ai clienți de la Briceni și până la Cahul?

Cum să-ți crești de la 0 o afacere în regiune și să ai clienți de la Briceni și până la Cahul?

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
  Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
 • Copiii știu mai bine: Costum de baie „tigrovîi” și bani destui. De ce avem nevoie pentru o vacanță perfectă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Scump, dom'le, scump!” (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Leo Zbancă: Mie îmi place cel mai mult acasă pentru că avem ce construi, avem la ce visa, avem unde ne porni și avem tare mult lucru (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Gheorghe și Tatiana Cîvîrjic au revenit după 20 de ani acasă și au pus bazele unei afaceri cu aur lichid (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  La 1 iulie, vârsta standard de pensionare pentru femei a devenit 60 de ani
 • 2
  O investigație Reuters a scos la iveală că cel puțin 14 companii rusești de armament nu ar fi fost vizate de sancțiunile occidentale impuse după invazia Rusiei în Ucraina
 • 3
  Avertizare îngrijorătoare de la un fost vicepreședinte al Parlamentului. „La toamnă Gazprom va sista livrările de gaze”
 • 4
  Noi detalii în tragicul caz de la Comrat, unde o barcă s-a răsturnat într-un iaz. A fost depistat cadavrul celei de-a treia persoane înecate
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.