*Categoria „Tribuna partidelor” este una care reflectă activitatea diferitor formațiuni politice. Materialele nu sunt știri publicate de redacția AGORA. Acest material este sponsorizat.

Mai multe proiecte de infrastructură, date în exploatare de echipa Partidului „ȘOR” în localități rurale în acest week-end

Mai multe proiecte de infrastructură, date în exploatare de echipa Partidului „ȘOR” în localități rurale în acest week-end

Echipa Partidului „ȘOR” a finalizat mai multe proiecte de infrastructură în localități rurale din diferite raioane ale țării, fiind date în exploatare în acest week-end. Printre acestea se numără încă o localitate din raionul Orhei unde a fost finalizat proiectul de iluminat stradal, un sat din raionul Edineț unde au fost inaugurate șase treceri pietonale iluminate, un sat din raionul Telenești în care echipa lui Ilan Șor a amenajat și inaugurat un teren de joacă pentru copii și o comună din raionul Fălești, unde a fost amenajată o stație de așteptare a transportului public.

Ciocâlteni este încă o comună din raionul Orhei cu iluminat stradal total. Asta după ce și în satul Ciocâlteni a fost instalat un sistem modern de iluminat stradal. Anterior, echipa lui Ilan Șor a aprins lumina și pe străzile satelor Fedoreuca și Clișova Nouă din componența comunei Ciocâlteni.

În satul Ciocâlteni a fost montată o rețea electrică de 9 kilometri cu 350 de corpuri de iluminat de tip LED. În sat au fost modernizate și cele șapte puncte de transformare a curentului.

În cadrul ceremoniei de dare în folosință a sistemului de iluminat public stradal, primarul comunei Ciocâlteni, Tudor Digori a menționat că echipa Partidului „ȘOR” a implementat în comună un proiect care, până nu demult, părea un vis.

„Împreună cu echipa Partidului „ȘOR” am realizat un lucru frumos la noi. Desigur că nu ne oprim aici și vom moderniza satul nostru așa încât să ne invidieze toți vecinii”, a spus primarul.

În total, străzile celor trei sate din comuna Ciocâlteni din raionul Orhei sunt iluminate de 550 de LED-uri.

Prezent la evenimentul de la Ciocâlteni, președintele raionului, Dinu Țurcanu a menționat că Orhei este tot mai aproape de obiectivul de a deveni cel mai iluminat raion din țară.

„Cu darea în folosință a încă unui sistem de iluminare stradală, noi am mai făcut un pas în direcția transformării Orheiului în cel mai iluminat raion de pe harta Moldovei. Acest succes îl datorăm, în primul rând, susținerii de care beneficiem din partea echipei lui Ilan Șor”, a spus președintele raionului.

Iar în satul Trinca, raionul Edineț, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat șase treceri de pietoni iluminate cu roșu strident. În cadrul ceremoniei de inaugurare a trecerilor, primarul Anatolie Gudumac a spus că acest proiect va crește securitatea cetățenilor.

„Trecerile de pietoni au fost amenajate în cele mai aglomerate zone ale localității, astfel ca cetățenii noștri să traverseze carosabilul în siguranță pe timp de noapte. Este un prim proiect susținut de Partidul „ȘOR” la noi și nu ultimul”, a spus primarul.

Consilierul raional Edineț din partea Partidului „ȘOR”, Svetlana Panciuc a menționat că trecerile de pietoni iluminate cu roșu strident este primul proiect de acest fel preluat de la Orhei și implementat în raionul Edineț.

Tot în acest week-end, în satul Cucioaia, raionul Telenești, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat un teren de joacă pentru copii.

„Este un proiect important pentru comunitatea noastră, deoarece reprezintă o investiție făcută în copii noștri, în viitorul lor, deci al țării. E un succes al nostru comun cu echipa Partidului „ȘOR” și un lucru făcut bine pentru toată lumea din localitate”, a spus Nicolae Rotaru, primarul comunei Ghiliceni în cadrul ceremoniei de inaugurare a terenului de joacă de la Cucioaia.

Iar în comuna Logofteni din raionul Fălești, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat în acest week-end o stație de așteptare a transportului public. Renovarea acesteia este o altă inițiativă frumoasă a lui Ilan Șor. “În toate timpurile stațiile au fost cartea de vizită a unei localități. Pentru oaspeții unei localități acestea arată cât de gospodari sunt oamenii din satul respectiv. Îi mulțumim pentru contribuție”, a declarat primarul, Iosif Godlevschi.  

Amintim că, în acest an, echipa Partidului „ȘOR” s-a angajat să asigure cu iluminat public stradal peste o sută de localități din țară, inclusiv toate satele din raionul Orhei. În zeci de localități rurale deja au fost instalate sisteme de iluminat public, în alte câteva zeci lucrările fiind în toi. În paralel, echipa lui Ilan Șor amenajează în localitățile cu primari din partea formațiunii terenuri de joacă pentru copii. Proiectul iluminării trecerilor de pietoni, implementat acum doi ani în orașul Orhei, a fost extins, recent, și în alte raioane ale țării.

P.

Vezi și aceste știri
Vadim Rață, marcator pentru a doua etapă la rând în Liga 1

Vadim Rață, marcator pentru a doua etapă la rând în Liga 1

Amensty International: 40% din elevi spun că toaleta școlii este oribilă și evită să o folosească

Amensty International: 40% din elevi spun că toaleta școlii este oribilă și evită să o folosească

Fermele de criptovalută din Transnistria. Care sunt interesele ascunse și ce riscuri există pentru Republica Moldova

Fermele de criptovalută din Transnistria. Care sunt interesele ascunse și ce riscuri există pentru Republica Moldova

Advertoriale
Un laborator AgTech cu drone și mecatronică va fi creat în două universități din țară

Un laborator AgTech cu drone și mecatronică va fi creat în două universități din țară

e-Garanția OTP Bank – 100% online și în mai puțin de 3 ore

e-Garanția OTP Bank – 100% online și în mai puțin de 3 ore

Cărturești la Muzeu: o nouă librărie Cărturești se deschide în centrul capitalei, în cadrul Muzeului Național de Istorie

Cărturești la Muzeu: o nouă librărie Cărturești se deschide în centrul capitalei, în cadrul Muzeului Național de Istorie

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Gadgeturile noastre de toate zilele (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Viața de după căsătorie sau „iubirea asta nu ți-i trali-vali” (VIDEO)
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
Cele mai populare
 • 1
  Explicația Maiei Sandu pentru creșterea bugetului pentru președinție (VIDEO)
 • 2
  De pensionare anticipată vor beneficia în jur de 5.000 de persoane anul viitor. Criticile aduse acestei facilități
 • 3
  După o pauză de 10 ani, membrii unei asociații obștești conduse de Sergiu Sîrbu vor monitoriza alegerile din țară
 • 4
  Focar în trafic! Soluții pentru ambuteiajele din Chișinău, sugerate de cititorii AGORA: Transport public, parcări sau centură de ocolire a orașului (VIDEO)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.