COVID-19 a mai provocat opt decese în 24 de ore. Un profesor de la USMF, printre victimele complicațiilor virusului

COVID-19 a mai provocat opt decese în 24 de ore. Un profesor de la USMF, printre victimele complicațiilor virusului

Încă opt decese cauzate de noul tip de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, raportează Ministerul Sănătății. Tot astăzi, încă 200 de persoane au fost diagnosticate cu virusul COVID. MSMPS confirmă decesul medicului chirurg Iurie Solomon și anunță decesul profesorului Alexei Sofroni, care a predat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.  

Deces 1204: Bărbat de 64 ani, din raionul Anenii Noi. Internat la data de 15 septembrie la Spitalul Raional Anenii Noi. Comorbidități: obezitate, cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 1205: Femeie de 83 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 8 septembrie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 1206: Bărbat de 51 ani, din raionul Briceni. Internat la data de 13 septembrie la Spitalul Raional Briceni. Comorbidități: delirium tremens.

Deces 1207: Bărbat de 57 ani, din raionul Criuleni. Transferat la data de 10 septembrie, de la Spitalul Raional Criuleni, la Spitalul “Sf. Treime”. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 1208: Femeie de 57 ani, din Transnistria. Comorbidități: schizofrenie.

Deces 1209: Femeie de 80 ani, din Transnistria. Comorbidități: diabet, patologie cardiacă.

Deces 1210: Bărbat de 48 ani, din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă cronică.

Deces 1211: „Cu profund regret, MSMPS anunță trecerea în neființă a dlui Iurie Solomon, în vârstă de 45 ani, care activa în calitate de medic chirurg în cadrul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco”. Acesta a fost internat la data de 10 septembrie la Spitalul Clinic Republican. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, confirmă MS, astfel, decesul medicului Iurie Solomon, despre care AGORA a scris pe parcursul zilei.

„MSMPS exprimă sincere condoleanțe rudelor și colegilor, în legătură cu trecerea în eternitate a dlui Alexei Sofroni în vârstă de 77 ani, doctor habilitat în științe medicale, disciplina de gastroenterologie, Departamentul Medicina Internă, USMF. Dl Sofroni a decedat urmare a complicațiilor post-COVID-19, rezultatul ultimului test fiind negativ, la data de 15 septembrie. Acesta urma tratament în cadrul Spitalului Clinic Republican, fiind internat la data de 25 august. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, mai notează autoritățile.

Până la ziua de astăzi, 35 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

Astăzi, alte 200 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul total ajunge la 46.796 de cazuri.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal