Discursul lui Dodon la ONU: „În viitorul nostru comun, instituțiile naționale de guvernare vor avea încrederea deplină a cetățenilor” (VIDEO)

Discursul lui Dodon la ONU: „În viitorul nostru comun, instituțiile naționale de guvernare vor avea încrederea deplină a cetățenilor” (VIDEO)

„În viitorul nostru comun, nimeni nu va fi lăsat în umbră, dreptul internațional va fi respectat și dezvoltat continuu, iar instituțiile naționale de guvernare vor avea încrederea deplină a cetățenilor”. Asta a declarat președintele Igor Dodon în cadrul unui discurs video, difuzat în cadrul reuniunii de nivel înalt a Adunării Generale a ONU de celebrare a celei de-a 75-a aniversări a Organizației Națiunilor Unite.

„Pe parcursul celor 75 de ani, ONU a dezvoltat progresiv cadrul dreptului internațional, a mediat conflicte, a stabilizat tensiunile din lume, a avansat normele privind protecția drepturilor omului și a salvat vieți. Totuși, mai sunt încă multe lucruri de făcut pentru a anihila inegalitățile accentuate de pandemie, pentru a continua lupta cu cauzele și efectele schimbărilor climatice. Cu regret, nu toate tratatele sunt respectate de către statele membre, iar amenințările la adresa securității capătă forme tot mai complexe. Astăzi în lume încă persistă discriminarea, bazată pe gen, origine, rasă, religie sau dizabilitate”, a declarat șeful statului.

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdodon.igor%2Fvideos%2F5044562568903041%2F&show_text

„Convenind asupra îmbunătățirii metodelor de lucru ale ONU, noi, statele membre vom putea face față provocărilor contemporane, iar parteneriatele ONU cu organizații guvernamentale și neguvernamentale, cu sectorul privat și mediul academic, cu societatea civilă vor cunoaște un nou impuls spre consolidare.Indubitabil, viitorul presupune finanțarea sustenabilă asigurată și îmbunătățirea cooperării digitale. Republica Moldova sprijină plenar efortul colectiv de realizare a obiectivelor transpuse în Declarația aniversară și își asumă angajamentul să contribuie la răspunsul comun asupra sfidărilor majore cu care se confruntă ONU și comunitatea internațională”, a mai spus Igor Dodon.

Și de această dată, președintele a evitat să spună tranșant că Rusia trebuie să-și retragă trupele militare din stânga Nistrului, la fel cum nu a făcut-o nici în timpul discursului de la Adunarea Generală a ONU de anul trecut.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.