Ziua Națională a Vinului, în alt format din cauza pandemiei. Vezi ce activități vor fi organizate (VIDEO)

Ziua Națională a Vinului, în alt format din cauza pandemiei. Vezi ce activități vor fi organizate (VIDEO)

Ziua Națională a Vinului se apropie, iar autoritățile și vinificatorii au început pregătirile. Mai exact, evenimentul va avea loc pe data de trei - patru octombrie și se va desfășura mai mult în spațiul media, vinării și vinoteci care vor activa după un program special. În acest an, în centrul capitalei, va lipsi programul cultural, precum și produsele vinificatorilor. În schimb, va fi amenajată  o expoziție cu etichete. 

Cu ocazia celei de-a 19-a ediții, Oficiul Național al Viei și Vinului a lansat un spot dedicat sărbătorii care vine să accentueze tradițiile în vinificație.

Publicitate

Astfel, pentru a compensa lipsa standurilor vinificatorilor și a programului cultural tematic, în data de trei și patru octombrie, în centrul capitalei, va fi concentrat un patrimoniu vitivinicol - o expoziție cu etichete care arată istoria și evoluția sectorului timp de 20 de ani.

Reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului spun că au pregătit mai multe surprize în ciuda situației pandemice.

„Vom păstra partea festivă a sărbătorii, iar în centrul capitalei va fi înmânat Premiul Mare al festivalului, vom oferi premii vinăriilor și oamenilor care stau în spatele industriei vitivinicole, dar și două premii speciale pentru doi jurnaliști străini, care au scris despre vinurile Moldovei peste hotare. Pentru diseminarea sărbătorii, vom organiza un webinar online de excepție cu nouă jurnaliști de peste hotare, care vor degusta patru vinuri emblematice. Sărbătoarea Ziua Națională a Vinului va trece și peste ocean, pentru că am pregătit și un eveniment online special alături de un blogger din SUA”, a spus directorul Oficiul Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Totodată, Ziua Națională a Vinului va fi marcată și la vinăriile din țară care vor primi grupuri mici de vizitatori și vor organiza pentru ei degustări de vinuri tinere, vinuri de colecție, excursii pe teritoriul cramelor dar și la podgoriile care se întind pe zeci de kilometri.

„În zilele de trei și patru octombrie vom activa sub un program special, vom pregăti degustări de vinuri selecte și vom povesti istorii despre calea vinului din podgorii până în pahar. Pentru vizitatorii noștri vom oferi reduceri și prețuri promoționale la vinurile pe care le avem în vinotecă”, a declarat vinificatorul Ivan Muntean.

Amintim că anul trecut, evenimentul dedicat Zilei Vinului a fost organizat în perioada 6-7 octombrie și, pentru prima dată, a a trecut granițele țării, desfășurându-se concomitent și la Snagov, România. Atunci au participat peste 60 de producători autohtoni de vinuri din regiunile cu Indicație Geografică Protejată.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal