*Categoria „Tribuna partidelor” este una care reflectă activitatea diferitor formațiuni politice. Materialele nu sunt știri publicate de redacția AGORA. Acest material este sponsorizat.

Ilan Șor, mândru de realizările echipei sale, care a prezentat raportul de activitate: "În foarte multe localități am îndeplinit programul planificat"

Ilan Șor, mândru de realizările echipei sale, care a prezentat raportul de activitate:

Deputații Partidului Politic „ȘOR au susținut o conferință de presă în Parcul „Ivanos” din mun. Orhei în cadrul căreia au făcut bilanțul activității parlamentare, dar și al realizărilor formațiunii în cele peste o sută de localități din țară în care implementează proiectele sale și în cele conduse de primari ai partidului.

Într-o intervenție live, liderul formațiunii, deputatul Ilan Șor a declarat că, de la lansarea sa, Partidul „ȘOR” s-a impus ca partid edificator.

„De peste cinci de când există, Partidul „ȘOR” a construit mereu. Noi construim partidul concomitent cu țara. La reuniunile noastre pe linie de partid glumesc chiar pe seama asta – uneori am impresia că suntem la o ședință a Ministerului Economiei sau a celui de Dezvoltare regională. Anume în asta vedem misiunea noastră. Noi nu învingem pentru bonusuri sau dividende politice. Noi învingem ca să ne suflecăm manecile și să lucrăm pentru binele oamenilor”, a menționat Ilan Șor.

Deputata Reghina Apostolova a raportat despre proiectele de renovare a infrastructurii rutiere, în special în orașele Orhei și Taraclia.

„Toate arterele principale din orașul Orhei au fost renovate și ne mândrim cu această performanță. Marcaje moderne, trotuare netede, borduri nou, stații noi de așteptare a transportului public, amenajarea spațiilor verzi – toate acestea s-au făcut în cadrul proiectului de renovare a infrastructurii rutiere din Orhei”, a menționat deputata, subliniind și transformările în acest sens din orașul Taraclia.

Deputatul Vladimir Vitiuc a făcut bilanțul activității formațiunii pe proiectul privind iluminatul stradal în localitățile conduse de primarii Partidului „ȘOR”.

„Până acum, echipa Partidului „ȘOR” a reușit să implementeze în circa 30 de localități ale țării sisteme moderne de iluminat stradal public. Ne mândrim și cu performanța de a ilumina în totalitate străzile orașului Taraclia, unde a fost implementată experiența Orheiului. Cât a făcut echipa primarului Veaceslav Lupov în câteva luni nu au făcut alte guvernări locale în 30 de ani”, a declarat Vitiuc, precizând că, până la finele anului, vor fi iluminate străzile în peste o sută de localități.

Iar deputatul Denis Ulanov s-a referit la activitatea parlamentară a Partidului „ȘOR”, subliniind că fracțiunea parlamentară a formațiunii elaborat și propus spre adoptare 18 proiecte de legi, nouă dintre care cu tentă socială, iar patru vizând sectorul agrar.

„E vorba de un proiect de lege privind revenirea la vârsta de pensionare de până la așa-numită reformă a pensiilor din 2017. Am propus revenirea la vârsta standard de pensionare de 62 de ani pentru bărbați și de 57 de ani pentru femei”, a spus Denis Ulanov, amintind și de proiectul de lege ce prevede majorarea indemnizațiilor unice la nașterea primului copil până la valoarea a două salarii medii (până la cca 16 mii lei) și de trei salarii medii.

Deputatul Vadim Fotescu a vorbit despre proiectul Magazinelor sociale, lansat acum cinci de ani de către Ilan Șor. În acești ani, rețeaua a ajuns la 134 de magazine sociale și urmează să fie extinsă până la peste 200.

„În timpul pandemiei, magazinele sociale au fost colacul salvator al miilor de oameni. În aceste magazine au fost reduse prețurile, care și așa erau cele mai mici din țară”, a declarat Vadim Fotescu, precizând că, până la finele anului, rețeaua va avea peste jumătate de milion de beneficiari

Deputatul Igor Himici a trecut în revistă proiectele Partidului „ȘOR” ce țin de organizarea timpului liber pentru familii și educația copiilor. O componentă importantă a acestuia este proiectul amenajării terenurilor de joacă pentru copii.

„De la lansarea proiectului în luna iulie de către liderul nostru Ilan Șor, echipa noastră a reușit să amenajeze 25 de terenuri de joacă pentru copii în 13 raioane ale țării. Acest proiect a devenit foarte apreciat de cetățeni, dar mai ales de către copii”, a declarat Igor Himici, amintind că până la finele anului asemenea terenuri vor fi amenajate în peste 70 de localități”, a declarat Igor Himici.
Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber a vorbit despre creșterea influenței formațiunii în cei cinci ani de activitate.
„În 2015, Ilan Șor a câștigat alegerile la Orhei, am câștigat și în comuna Jora de Mijloc. Iar astăzi avem încrederea în peste 60 de primării din țară. Deținem conducerea în Consiliul Raional Orhei, peste 700 de aleși locali activează în consiliile locale din țară, iar nouă deputați ai fracțiunii noastre activează eficient în Parlament”, a declarat Marina Tauber, mulțumind echipei pentru munca depusă și cetățenilor pentru încredere.

De notat că pe toată perioada electorală pentru alegerea președintelui țării, Partidul „ȘOR” va opri derularea tuturor proiectelor. Implementarea acestora va fi reluată imediat după 1 noiembrie.

Partidul Politic „ȘOR”, în frunte cu Ilan Șor, s-a lansat în 2015. După alegerile din 2019, Partidul „ȘOR” a devenit formațiune parlamentară, în prezent numărând nouă deputați. După alegerile locale generale, Partidul „ȘOR” a învins în 43 de primării, dar numărul acesta s-a extins după ce echipei lui Ilan Șor s-au alăturat și alți primari.

P.

Vezi și aceste știri
Dosarul de corupție la administrația locală Călărași: Procurorii cer mandate de arest pentru primar, președintele de raion și un șef de direcție

Dosarul de corupție la administrația locală Călărași: Procurorii cer mandate de arest pentru primar, președintele de raion și un șef de direcție

Atracțiile turistice și locurile de cazare din regiunea Cahul, accesibile la un singur click distanță: A fost lansată platforma cahul.travel

Atracțiile turistice și locurile de cazare din regiunea Cahul, accesibile la un singur click distanță: A fost lansată platforma cahul.travel

Perchezițiile la casa lui Joseph Biden, fără rezultate. Avocat: Au fost ridicate niște materiale pentru verificări

Perchezițiile la casa lui Joseph Biden, fără rezultate. Avocat: Au fost ridicate niște materiale pentru verificări

Advertoriale
Petrom îți economisește timpul. Plătește facturile în timp ce faci plinul

Petrom îți economisește timpul. Plătește facturile în timp ce faci plinul

În premieră, mai mulți vârstnici din Republica Moldova beneficiază de servicii de e-sănătate și consiliere online

În premieră, mai mulți vârstnici din Republica Moldova beneficiază de servicii de e-sănătate și consiliere online

Articolele vestimentare Hermina: Îmbracă-te cu căldură la prețuri reduse!

Articolele vestimentare Hermina: Îmbracă-te cu căldură la prețuri reduse!

EMISIUNI
 • Prepare for Future | Olesea Gălușcă: Industria creativă din Moldova poate deveni pilonul cel mai important al economiei Moldovei
  Prepare for Future | Olesea Gălușcă: Industria creativă din Moldova poate deveni pilonul cel mai important al economiei Moldovei
 • Podcastul „Azi e vinerea” | Miroase a ars la Bismobil Kitchen, emisiunea „Iartă-mă” în justiție și care-i sportul nostru național (VIDEO)
 • PROFESIONIȘTII|Strateg de marketing: „Meseria asta e un dans frumos între cifre și creativitate” (VIDEO)
 • PROFESIONIȘTII|Strateg de marketing: „Meseria asta e un dans frumos între cifre și creativitate” (VIDEO)
 • DESCIFRAT| Iarna secetoasă și temperaturile record. Cum resimte sectorul agricol schimbările climatice
Cele mai populare
 • 1
  WSJ: Ucrainei îi sunt oferite drone de luptă pentru un dolar, dar va trebui să plătească 10 milioane de dolari pentru livrare
 • 2
  Ceban, supărat pe consilierii socialiști: Regret foarte mult că foștii mei colegi bat mână PAS-ului și fac front comun anti-primar
 • 3
  Corupția din justiție: Șefa Procuraturii Anticorupție, în declarații (LIVE)
 • 4
  Controlul unic la vama moldo-română ar putea deveni realitate din luna martie. Guvernul a aprobat un acord cu România (DOC)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.