„Vin cu scuze de rigoare”. Profesorul din Ocnița, filmat în timp ce le spunea elevilor de ce trebuie să meargă la vot, vine cu explicații (VIDEO)

„Vin cu scuze de rigoare”. Profesorul din Ocnița, filmat în timp ce le spunea elevilor de ce trebuie să meargă la vot, vine cu explicații (VIDEO)

Boris Cușnir, profesorul de educație fizică cu un stagiu de practică de peste 33 de ani, de la Liceul „Mihail Sadoveanu” din Ocnița, a venit cu explicații cu privire la filmulețul apărut acum două zile în spațiul public, în care acesta le spune elevilor de ce trebuie să meargă la vot pe data de 1 noiembrie. Dascălul și-a cerut scuze de la persoanele în etate și afirmă că fost provocat de elevi la o discuție legată de viitoarele alegeri prezidențiale. El afirmă că nu știa că e filmat.

„Eu sunt profesorul care am fost vizat într-un filmuleț, care printre altele am fost filmat fără acordul meu și am fost plasat în spațiul public. Vreau să vin cu scuze de rigoare în privința cuvintelor nepotrivite în adresa persoanelor în etate. Am un respect deosebit față de aceste persoane, deoarece în curând voi fi și eu bunel și nu poate fi viitorul fără trecut”, spune Boris Cușnir.

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fboris.cusnir.1%2Fvideos%2F321655355591564%2F&show_text

Publicitate

Profesorul a filmat înregistrarea în locul în care a și fost făcut primul filmuleț.

„Am venit la locul unde s-a petrecut filmarea. În spate este drumul de unde ne întorceam din pădure, unde mai jos este iazul și noi petrecem lecțiile de atletism. Întorcându-ne în pauză după lecția a treia am fost provocat la o discuție legată de viitoarele alegeri prezidențiale. În discuții cu elevii m-am străduit să le explic că viitorul țării este în mâinile lor și că majoritatea tinerilor de 18-25 de ani nu iasă la vot dar preferă alte ocupații în ziua alegerilor. Le-am explicat de ce este nevoie să meargă la vot să-și hotărască destinul țării. Nici într-un caz nu am avut în gând să umilesc persoanele în etate. De aceea, eu vin cu scuzele de rigoare pentru toți cei care s-au simțit umiliți. Consider că explicarea poziției civice la elevi este o datorie a fiecărui profesor”, a mai afirmat dascălul.

Amintim că, miercuri, 23 septembrie, în cadrul ședinței Guvernului, prim-ministrul Ion Chicu a spus că profesorul le-ar fi sugerat elevilor pe care dintre candidați să voteze la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. În filmuleț, bărbatul le spunea elevilor că este enervat de faptul că bătrânii de 70-80 de ani vor merge organizat la vot și vor decide soarta tuturor, în special a tinerilor, iar cei mai mari de 18 ani preferă în ziua votului să iasă la picnic.

Vezi și: Ce spune ministrul Educației despre profesorul din Ocnița, acuzat că ar face politică la școală: „Am sugerat să se procedeze conform prevederilor legale”

Pe 17 septembrie ministrul Educației, Culturii și Cercetări a emis un ordin, valabil pe perioada stării de urgență. În document se menționează că se interzice accesul în instituțiile de învățământ a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional: manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitari de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal