Filat va depune denunț la PG și plângere la Uniunea Avocaților. „Apără-mă, Doamne, de așa avocat, că de procurori mă voi apăra și singur” (UPDATE)

Filat va depune denunț la PG și plângere la Uniunea Avocaților. „Apără-mă, Doamne, de așa avocat, că de procurori mă voi apăra și singur” (UPDATE)

Președintele PLDM, Vlad Filat, îi cere Uniunii Avocaților să se autosesizeze în urma declarațiilor făcute de fostul său avocat, Igor Popa. Ex-premierul a respins toate acuzațiile lansate în cadrul unei emisiuni televizate, numindu-le „aberații”. „Apără-mă, Doamne, de așa avocat, că de procurori mă voi apăra și singur”, a spus Filat în debutul conferinței de presă.

Vezi și: Cum a dezmințit Vlad Filat acuzațiile fostului său avocat, Igor Popa

UPDATE: Vlad Filat a mai spus că va depune denunț la Procuratura Generală (PG), prin care va solicita audierea lui Igor Popa în baza declarațiilor făcute.

Publicitate

„Fac apelul public către Procuratura Generală să se autosesizeze pe marginea declarațiilor mincinoase făcută de Igor Popa. Să-l ia de urechiușele operate recent și să-l audieze. Dânsul nu a depus denunț, fiindcă asta trece la răspundere penală, pentru un denunț mincinos. Ce a făcut prin declarații, asta înseamnă răspundere civilă pentru calomnie. Asta nu înseamnă că nu-l voi acționa în judecară”, a menționat politicianul.

A precizat că va depune o plângere la Uniunea Avocaților, astfel încât acțiunile lui Igor Popa să fie examinate conform codului de conduită al avocatului.

„Voi depune un demers la PG să mi se ofere un răspuns dacă am depus vreodată un denunț împotriva cuiva. Voi depune și o plângere penală împotriva lui Popa privind divulgarea secretului corespondenței în exercitarea atribuțiilor profesionale, dar și pentru a da calificare în legătură cu activitatea detectivilor particulari despre care a menționat”, a adăugat președintele PLDM.

Știrea inițială: „Avocații joacă un rol determinant în soarta omului nimerit în situație de proces sau de anchetă. Eu sper că avocații vor lua atitudine nu în apărarea mea, ci în apărarea lor, și Uniunea Avocaților va lua deciziile care se impun în această situație. Este un lucru extrem de grav, acest precedent trebuie curmat”, a declarat Vlad Filat.

Politicianul a spus că în urma acestor acuzații ar sta ex-democratul Vlad Plahotniuc.

„Acest Igor Popa a fost și este instrument a lui Plahotniuc. Nu vă lăsați duși în eroare pentru anumite afirmații aparent dure făcute în raport cu Plahotniuc. Este strategia bine cunoscută, avea denumire „Cei doi Vlazi”, încercarea de a face o apă și pământ. Cele declarate și modul în care au fost declarate de Igor Popa nu face decât să confirme ce am declarat în ultima perioadă de timp, că în procesul căruia am fost supus nu am avut apărare, eu nu am avut avocat. Procurorul Bețișor a fost mult mai dulce și mult mai corectă”, a spus ex-premierul.

Amintim că, în cadrul unei emisiuni televizate, fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, a lansat o serie de acuzații în adresa ex-premierului. De exemplu, a spus că arestarea lui Filat ar fi făcut parte dintr-o înțelegere a acestuia cu Vlad Plahotniuc, cu care ar comunica și în prezent. A mai declarat că politicianul ar fi avut ospețe în penitenciar, că ar deține imobile în Geneva și că ar fi vizat într-o anchetă în Germania.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal