Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunțat că va contestă în instanța de judecată decizia Comisiei Electorale Centrale de a deschide 42 de secții în regiunea transnistriană.
„Am decis să contestez în instanța de judecată decizia CEC de deschidere a 42 de secții de votare pentru Transnistria. Așa cum prin unitatea și determinarea noastră i-am învins pe Plahotniuc și pe Dodon la alegerile din 2018 pentru Chișinău, trebuie și putem din nou prin prezența noastră masivă la votul din 1 noiembrie 2020 să-l învingem și pe Dodon cu tot arsenalul său de azi”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.
Politicianul a mai menționat că în cazul în care alegerile prezidențiale, din 1 noiembrie, vor fi fraudate, acesta se va opune tentativei de uzurpare a puterii în Republica Moldova.
„Vom munci și lupta prin toate mijloacele legale și democratice eficiente împotriva fraudării alegerilor și nu prin declarații sterile menite să isterizeze și polarizeze societatea. Iar dacă acestea vor fi totuși fraudate în măsura în care să afecteze fundamental voința populară, împreună cu poporul ne vom opune tentativei de uzurpare a puterii în Republica Moldova”, a mai adăugat liderul Platformei DA.
AGORA amintește că sâmbătă, 26 septembrie membrii CEC au decis numărul și amplasarea secțiilor de vot de peste hotare pentru alegerile din 1 noiembrie 2020. Inițial, CEC a cerut aviz Ministerului de Externe (MAEIE) pentru 202 secții de vot în diasporă, apoi, peste zece zile, a fost vorba deja de 145 de secții. Mai târziu, CEC a primit și un răspuns de la MAEIE: undă verde pentru 136 de secții. Iar într-un final au fost supuse votului și aprobate 139 de secții.
Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (regiunea transnistriană), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit 42 secții de votare.
Vezi și aceste știri

Mâine mai ieftin decât azi. ANRE anunță prețuri în scădere la benzină și la motorină

Reforma învățământului superior anunțată de Ministerul Educației, criticată dur. Mai multe universități refuză reorganizarea
