Iată lista vinăriilor care vor primi oaspeți, și programele cultural-artistice pe care le anunță:
Zona cu Indicație Geografică Codru:

Fundamentul vinurilor Asconi este bazat pe soiuri clasice Franceze ca Cabernet-Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon-Blanc și Muscat, dar și soiuri mai rare ca Riesling, Malbec, Pinot Noir și soiurile autohtone Feteasca Albă si Feteasca Neagră. Majoritatea vinurilor roșii sunt maturate in baricuri de stejar de 225 litri.
.jpg)

Fondat în 1893 de ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi este un producător de vin cu peste 120 de ani de experiență. Castelul din cele mai vechi timpuri a dat viață vinurilor și este epicentrul unui proces intensiv de modernizare al întregului sector vinicol național.

Crama Mircești se află în satul cu același nume din raionul Ungheni. Arcadie Foșnea, proprietarul cramei, a pus bazele unei vinării și a început renovarea conacului boieresc din apropiere, păstrând simbolurile sale specifice.

Născute pe podgoriile Pojoganei, vinurile lui Mihai Sava păstrează tradițiile străvechi ale Costeștilor. Mihai Sava este vinificatorul care are câte o poezie pentru fiecare fel de vin produs de el. Unele dintre poezii pot fi găsite pe spatele sticlelor care îi poartă numele. Etichetele de vin Mihai Sava ilustrează imaginea casei sale, de unde a început afacerea de familie.
Băștinașii din localitatea Ulmu au hotărît să numească podgoria de la Ulmu – Poiana Codrilor, iar cerbul sprințar este simbolul ce-i reprezintă. Vinăria valorifică resursele naturale din zona codrilor.
Beciurile Brănești se află lângă mănăstirea Orheiul Vechi și au 75 de km de tuneluri subterane. Vinurile roșii și albe au fost premiate cu aur, argint și bronz la expozițiile internaționale de la Bordeaux, Sankt-Petersburg și Crimeea.
Vinăriile din Zona cu Indicație Georgrafică „Ștefan-Vodă”
Istoria Vinăriei Purcari începe în secolul XVIII, atunci când coloniștii francezi au luat în arendă pământurile de la Mănăstirea Afon-Zograf, obligându-se să mențină podgoriile în bună ordine și să fie plătită desetina din venituri și roadă. Aceștia au intuit că terroir-ul este unul special, asemănător renumitei regiuni Bordeaux, iar decenii mai târziu s-a confirmat faptul că podgoriile Purcari sunt, într-adevăr, amplasate la aceeași latitudine ca celebra zonă vinicolă din Franța.

Dmitrii Cissa, proprietarul fabricii este un oenolog cu experiența în producere de peste 45 ani. Acesta singur controlează calitatea producerii şi respectarea strictă a tehnologiei.
Javgur - amplasată în satul Ialpujeni din raionul Cimișlia. te așteaptă atmosfera de sărbătoare, cu vinuri alese, bucate tradiționale, muzică live, activități în aer liber (inclusiv pentru copii), mini-târg cu producători locali.
Vinăriile din Zona IGP „Valul-lui-Traian”
Chiar dacă Istoria cramei a început în 2006, tradițiile familiei Cherven au o vechime de peste 150 de ani. Deținând 10 hectare de podgorii fructuoase, familia Cherven a fondat o cramă în curtea lor a început și au început să producă vinuri sub marca „KARA GANI”.



Pe paginile de Facebook și Instagram ale vinăriilor găsiți mai multă informație despre aceste evenimente, condițiile de acces dar și orarul desfășurării momentelor din cadrul sărbătorii.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.