The Washington Post îl va susține deschis pe candidatul Joe Biden la fotoliul de președinte al SUA

The Washington Post îl va susține deschis pe candidatul Joe Biden la fotoliul de președinte al SUA

Cotidianul american „The Washington Post”, deținut de miliardarul Jeff Bezos, şi-a declarat deschis prin intermediul unui editorial sprijinul pentru candidatul democrat Joe Biden. Prestigioasa publicație îl consideră pe Donald Trump „cel mai slab preşedinte al timpurilor moderne”. 

Conform cutumei din societatea americană, pentru o deplină transparență, mass-media își anunță înainte de alegerile prezidențiale sprijinul pentru unul dintre cei doi candidați.

Câteva ziare importante, printre care The Chicago Tribune şi The Los Angeles Times, şi-au manifestat sprijinul pentru Joe Biden, relatează Agerpres.

The New York Times, un alt titlu important din presa internațională, nu s-a pronunţat încă.

Într-un editorial, The Washington Post menţionează că fostul vicepreşedinte american este, la vârsta de 77 de ani, „excepţional de bine calificat, prin temperamentul şi experienţa sa, pentru a face faţă provocărilor colosale” ale următorilor patru ani. În 2016, The Washington Post își declarase sprijinul pentru Hillary Clinton, care a candidat împotriva lui Donald Trump.

Patru ani mai târziu, miliardarul republican caută un nou mandat într-un context istoric de criză: pandemia de COVID-19, care a ucis peste 200.000 de persoane în Statele Unite şi a lovit puternic economia ţării, precum şi o profundă mişcare de protest împotriva rasismului şi a brutalităţilor poliţiei.

„Pentru a-l da jos pe cel mai slab preşedinte din timpurile moderne, mulţi alegători ar putea fi gata să voteze pentru aproape oricine”, notează The Washington Post, subliniind că scrutinul apare în primul rând ca un referendum pentru Donald Trump. Dar, „din fericire”, alegătorii nu vor trebui să „scadă standardele” în alegerile din trei noiembrie, potrivit editorialului, care scoate în evidență experienţa fostului vicepreşedinte american din timpul mandatului preşedintelui Obama.

Ziarul citat aminteşte că sosirea echipei Obama-Biden la Casa Albă s-a făcut în 2009 în plină criză economică şi financiară şi reliefează rolul fostului senator Biden în negocierile cu republicanii şi democraţii din Congres pentru a obţine un plan de salvare economică.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal