Perju este sigur că MADRM revine, în curând, în vechiul sediu. Ce spune despre divizarea instituției (VIDEO)

Perju este sigur că MADRM revine, în curând, în vechiul sediu. Ce spune despre divizarea instituției (VIDEO)

În curând, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) va reveni în vechiul sediu, de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Asta a declarat șeful instituției, Ion Perju, în cadrul unui interviu pentru AGORA.

„Sper foarte mult că într-o săptămână - două, inscripția de pe clădirea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va fi schimbată. În prezent, se caută o nouă casă pentru Judecătoria Centru, iar noi încetișor revenim la casa noastră. Nu vom reveni într-o săptămână-două, fiindcă e vorba de câteva etaje. Dar MADRM va reveni acolo. Dorim ca în această clădire să fie și toate instituțiile din subordine, programele de suport, pentru ca producătorul agricol sau persoana fizică, când a venit la minister, să-și rezolve toate problemele pe loc, să nu umble prin întreg orașul”, a declarat Ion Perju.

Întrebat dacă instituția pe care o conduce ar trebuie separată, după mai multe ezitări, oficialul a spus: „Probabil că ar putea fi divizată”.

Publicitate

„Cu forța de muncă este dificil. După statele de personal, sunt 121 de angajați. Când am plecat din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în 2009, aveam 103 persoane, dacă nu greșesc. Azi, dacă să-i împart pe domenii, sunt în jur de 30 de persoane pe domeniu. Este dificil să faci față, recunosc. Sunt momente de conflict, dar mereu găsim acel echilibru între agricultură și mediu”, a explicat ministrul.

„O decizie în acest sens va fi luată la cel mai înalt nivel. Nu sunt persoana care să dorească multe atribuții. Mulți au spus că Perju e din agricultură, el o să țină parte agriculturii. Nu este așa. Eu încerc să fiu la mijlocul balanței, să găsim mijlocul de aur”, a adăugat el.

Interviul integral cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju îl puteți vedea AICI.

Amintim că, încă în 2017, autoritățile au anunțat că Judecătoria Chișinău, care cuprinde cele cinci instanțe de fond din capitală, urmează a fi amplasată în clădirea Ministerului Agriculturii, din bulevardul Ștefan cel Mare. Până în prezent, o singură judecătorie, cea de lângă casa ex-democratului Vlad Plahotniuc a fost mutată în noua locație. Va fi și ultima. Și asta pentru că autoritățile nu au prevăzut „problemele de ordin tehnic și practic”.

Respectiv, în prezent, MADRM activează în sediul fostului Minister al Mediului, din strada Constantin Tănase.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal